Madonna

Madonna | foto: Warner Music

Madonna se stane „na truc“ režisérkou

  • 1
Podle Guinnesovy knihy rekordů nejúspěšnější sólová zpěvačka na světě Madonna se rozhodla vyzkoušet si další profesi - chystá se usednout na režisérskou židli.

Nedávné řeči o konci s filmem už "královna popu" asi zapomněla. V květnu by totiž měla začít v Londýně natáčet nízkorozpočtovou komedii Filth and Wisdom (Smetí a moudrost).

Podle kuloárových informací se jedná o projekt "na truc" jejímu manželovi, uznávanému britskému režisérovi Guyi Ritchiemu. "Všechno co umíš ty, drahoušku, dokážu já daleko líp," řekla mu prý doslova.

O porovnání schopností ale nejde. Madonna prý nemůže svému manželovi odpustit, že všechny filmy, do kterých jí obsadil, skončily jako absolutní propadáky.

Dokonce nedávno naznačila, že za neúspěchem filmů nemusí být jen Ritchieho "neschopnost", ale také záměr. Režisér ji chtěl ponížit a filmy záměrně zkazil.

Guy Ritchie, kterému kritika straní a neúspěch filmů naopak svaluje na Madonninu totální absenci hereckého talentu, svou osmačtyřicetiletou ženu podporuje.

O deset let mladší režisér je považován za jednoho z nejtalentovanějších ostrovních tvůrců. Jeho žena, hvězdná zpěvačka, zase za jednu z nejhorších filmových hereček.

Kritika ji ztrhala prakticky vždy, když se na plátně objevila. Ať už jako Evita, Verity v bondovce Dnes neumírej či Rebecca v erotickém thrilleru Tělo jako důkaz.

I tak Madonně její herecké působení vyneslo alespoň jednu nominaci na hereckou cenu. Za ztvárnění Abbie Reynoldsové v komedii Příští správná věc byla před šesti lety navržena na cenu za Nejhorší herecký výkon.