Doporučujeme

Lindsay Lohanová pózovala pro magazín Playboy

Lindsay Lohanová pózovala pro magazín Playboy | foto: Reuters

Skandály stíhaná Lohanová se vrací k hraní, ztvární Liz Taylorovou

  • 6
Americká herečka Lindsay Lohanová ztvární slavnou postavu světové kinematografie Elizabeth Taylorovou v televizním filmu společnosti Lifetime o jejím vášnivém vztahu s profesním kolegou Richardem Burtonem.

Oznámila to agentura AP. O obsazení hlavní role kolovaly už několik měsíců různé zvěsti. Nyní televizní společnost sdělila, že Lohanová bude hrát ve filmu Liz & Dick, jehož natáčení by mělo začít v červnu. Kdo bude hrát Burtona, zatím představitelé studia nezveřejnili. Není známo ani to, kdy by měla být premiéra filmu.

Elizabeth Tylorová

Taylorová se s Burtonem setkala při natáčení velkofilmu Kleopatra v roce 1963. Zamilovali se do sebe, rozešli se se svými tehdejšími partnery a vzali se. Měli bouřlivé manželství, které skončilo rozvodem. Svatbu i rozvod si zopakovali ještě jednou.

Elizabeth Taylorová (* 27. února 1932, † 23. března 2011) se narodila v Londýně a od dětství se učila tančit. Ve filmu se objevila poprvé v devíti letech. Její nejznámější filmovou rolí je Kleopatra z roku 1963. Za roli ve filmu Kdo se bojí Virginie Woolfové? z roku 1966 dostala Oscara. Vdaná byla celkem osmkrát.

Publiku není neznámá ani Lohanová, ačkoli v poslední době více pro své mimoprofesní eskapády, především pobyty v odvykacích zařízeních či ve vězení. Jednu ze svých posledních rolí si zahrála ve filmu režiséra Roberta Rodrigueze Machete. Liz & Dick by měl pro ni znamenat krok vpřed v jejím pokusu o návrat k herecké kariéře.

,