VIDEO: Zlodějům fuseklí propůjčil hlas Taclík, Somr, Zindulka i Ruppert

  • 3
Lichožrouti jsou malí neviditelní tvorové, kteří mohou za to, že nám z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna. Film, který život těchto tvorů mapuje, namluvili přední čeští herci.

Za průlom v kariéře označil svou postavu padoucha Kudly Dederona herec Marek Taclík. „Opravdu, je to můj debut v animovaném filmu. Dodnes mi takovou práci nikdo nenabídl. Což úplně nechápu. Nicméně jsem rád, že jsem mohl dokázat, že umím mluvit i srozumitelně,“ směje se.

Zpěvák Monkey Business Matěj Ruppert se zhostil role z Ruska přivandrovalého Lichožrouta, hromotluka Vasila. Ve filmu promluví i dva čeští herečtí bardi. Jako dědu Lamora uslyší diváci Stanislava Zindulku a zaťatý lovec Lichožroutů, podivínský Profesor Kadeřábek, bude zloděje lichých ponožek pronásledovat hlasem Josefa Somra.

Diváci dále uslyší herce Davida Novotného, Jaroslava Plesla, Václava Neužila, ale i redaktorku ČT Jolku Krásnou, skupinu Vosto5, Vojtěcha Rohlíčka nebo Jiřího Fera Burdu. Filmové zpracování populárního díla Pavla Šruta jde do kin 20. října tohoto roku.