seriál Letiště (2007)

seriál Letiště (2007) - seriál Letiště (2007) | foto: Prima

Letiště 92: Život na provázku

Václav a Viola přicházejí společně do práce. Tereza se dovtípí, že spolu něco měli.

Poté, co se jí k tomu Václav přizná, Tereza reaguje rozpačitě a novinku při nejbližší příležitosti prozradí Petře Antlové. Ta na Violu stále trochu žárlí a je na ni nepříjemná. Viola se rozhodne, že se napětí mezi nimi pokusí vyřešit. Macháčková se po Petře stále vozí, a Viola proto Petře nabídne zorganizování malé pomsty. Přizve i Václava, který se k akci rád připojuje.

Při nočním letu se Václav s Violou domluví na tom, že stáhnou osvětlení na palubě a nahradí ho nouzovým. Manuálně zhasnou všechno osvětlení v kokpitu i osvětlení přístrojové desky a předstírají výpadek proudu. Zavolají si Macháčkovou do kokpitu a řeknou jí, že je velký průšvih, vypadly pojistky, autopilot nefunguje – a ona je jediná z posádky, kdo může situaci zvládnout.

Macháčková je strachy bez sebe. Viola přesvědčivě předstírá hysterii, Václav uklidňuje, že je třeba zachovat si chladnou hlavu, a posílá Macháčkovou pro provázek a láhev od piva nebo nějaký parfém. Macháčková se vrací s láhví od piva a provázkem, donutí ji uvázat láhev jako "olůvko" na strop kokpitu s tím, že je bude navigovat, aby udrželi rovnováhu.

Václav stále bydlí u Jaroslava s Růženou. Viola ho přijde navštívit a Růžena s Jaroslavem ji pozvou na oběd, aby ji mohli podrobit zvídavým otázkám. Zpočátku je situace zábavná, ale Jaroslav s Růženou jsou na Václavovu přítelkyni velmi nároční a atmosféra začíná houstnout.

Karel přichází na radu terapeutky za Filou, má zájem o místo šéfa palubního personálu. Ten se mu ale vysměje. Karlovo místo teď má Macháčková a ta je podle Fily pro tuto pozici naprosto ideální. Fila nemá důvod nic měnit. Karel je ponížený a v baru s Eliškou, Lucií a Otou nadává na piloty, že si o sobě moc myslí. Eliška Karla přivede na myšlenku udělat si pilotní lístek.

foto
Seriál Letiště vysílá TV Prima
každé PONDĚLÍ a STŘEDU