seriál Letiště (2007)

seriál Letiště (2007) - seriál Letiště (2007) | foto: Prima

Letiště 88: Ultimátum

Při jednom z letů nefunguje kontrolka vysunutého podvozku. Piloti - kapitán Blatný a Robert Schindler - tak nevědí, jestli se podvozek vysunul.

Jako naschvál nefunguje ani optická kontrola. Letadlo musí před přistáním přelétnout nad řídící věží, odkud jim Tonda Robinzon hlásí, zda jsou kola vysunutá. Vše je v pořádku, přesto se musí letadlo z preventivních důvodů nejprve zbavit paliva na přistávací minimum, aby při rizikovém přistání nemohlo explodovat.

Tonda pokračuje v pátrání a zjištuje, že repasovaná součástka má falešné papíry a byla ve skutečnosti repasovaná v Ugandě. Dřív než Tonda celou věc oznámí, má anonymní telefonát. Volající mu vyhrožuje, že pokud něco prozradí, dostane za vyučenou.

Probíhá první stání soudu o malou Anežku. Pro Václava to nevypadá moc dobře. Poslední záchranou může být svědecká výpověď jeho bratra Roberta a kapitána Blatného. Stihnou se ale piloti vzhledem k nečekaným problémům dostavit včas k soudu?

Polské vedení TA posílá Karla za Filou kvůli problému s Moskvou. Radí mu, aby Filu použil jako nastrčenou figurku speciálně pro vyjednávání s Ruskem. Poté, co Rusové podepíší nové smlouvy s Titan Air, se chtějí Fily okamžitě zbavit. Pro TA je ruský přepravní trh naprosto klíčový a nechce o něj za žádnou cenu přijít.

Karel tedy Filovi nabídne pozici ředitele strategie pro východní záležitosti (toto místo je však v podstatě virtuálně zřízené pouze za účelem udržet si ruský trh). Jak se Fila rozhodne? Robert s Ivanou mají opět vztahové problémy. Ivana se svěřuje nové kamarádce Viole, že se Robert chová nějak divně...

foto
Seriál Letiště vysílá TV Prima
každé PONDĚLÍ a STŘEDU