Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Letiště 35: Novoroční kocoviny

  7:53
Po silvestrovských oslavách velmi společensky unavená Tereza vyčerpaně sedí za svým pultem v APC a opatrně usrkává kafe. Kapitán Blatný přichází do práce, čeká ho let do Moskvy - nové destinace Central Airlines.

Maroš Kramár - seriál Letiště - Maroš Kramár - seriál Letiště (2006) | foto: Prima

Blatný se Tereze svěří, že má velmi špatný pocit ze svého dnešního letu. Létá už 33 let, ale takhle silnou předtuchu ještě nikdy neměl. Udělá všechno proto, aby byl let zrušen.

Jaroslav s Janou snídají. Jaroslav má po silvestrovské noci kocovinu. Anna se chystá do práce. Čeká ji pohotovost. Má ale ranní nevolnost, vypadá špatně. Jaroslav ji přesvědčuje ať zůstane doma. Anna jede na Ruzyň.

Posilvestrovsky rozladěný Fila přichází do práce.Tereza mu řekne o Blatném a jeho předtuše. Fila má špatnou náladu, není mu po divoké silvestrovské noci dobře. Nemíní řešit žádné problémy. Situaci zlehčuje. Vždycky, když se někomu někam nechce letět, tak má předtuchu. Takovejch předtuch už tu bylo. Kdyby měl dát na každou předtuchu, tak se nikam nelítá.

Karel a Petra se probouzejí v Karlově posteli, Petře zvoní budík. Karel se ptá, co blázní, Petra si otráveně vzpomene, že má dneska ráno let do Moskvy. Karel nechce, aby odešla, proto volá do práce. že je Petra nemocná. Zjišťuje, že pohotovost má Anna, ale jí místo Petry poslat nechce. Karel nasadí na tento let Libora Havlína. Petra zjišťuje, proč neposlal do vzduchu Annu, dozvídá se, že Anna je těhotná.

Blatný se stavuje u Fily, odevzdává mu svůj kufřík, že do Moskvy nepoletí, protože má předtuchu, že by se něco špatného mohlo s letadlem stát. Filu to rozčílí a pošle Blatného na palubu letadla příkazem. Blatný se brání, ale je mu to málo platné, Fila hrozí vyhazovem a sankcemi. Blatný nakonec odchází s tím, že Fila ty lidi bude mít na svědomí.

Veronika si posmutněle hraje se svým talismanem od Tomáše, když se Kateřina vrací ze své silvestrovské pijatiky. Od předvánočního večírku mezi holkami panuje napětí. Veronika viděla Kateřinu s Tomášem na Silvestra a Kateřinu baví předstírat, že s Tomášem teď chodí ona.

Libor Havlín vítá cestující na letu do Moskvy. Libor se snaží vystupovat mile a usměvavě jako vždy, ale je na něm vidět, že toho příliš nenaspal a taky, že nemá zrovna velkou radost, že si ho Karel vybral jako oběť k dnešnímu letu. Blatný nastupuje na palubu, ale místo do kokpitu přichází mezi pasažéry a oznamuje jim, že let bude pravděpodobně zrušen.

Václav leží v posteli a spí. Na druhé polovině postele spí Robert. Otevřou se dveře a do pokoje přichází Tomáš. Vzbudí Václava, oznamuje mu, že zaspal vyhlídkový let, který musel udělat Pavel. Václav má mimořádně špatnou náladu. Chce aby ho celý svět nechal na pokoji.

Blatný začne pasažérům vyprávět, že by si dnešní let měli opravu rozmyslet. Libor telefonuje Filovi a informuje ho o situaci - Vítězslav Blatný prostě odmítá vzlétnout s již plně připraveným letadlem, protože má iracionální špatný pocit. Vyzývá cestující, aby si z letadla všichni vystoupili - pak se nikam nepoletí. Fila je vzteky bez sebe. Dá na Blatného zavolat psychiatra a letištní ochranku, ať ho vyvedou z letadla.

Petra se má potřebu bavit o Anně, očividně ji Annino těhotenství nejde z hlavy. Přemýšlí, jak dlouho už Karel s Annou nežije, počítá si to na prstech. Karlovi volá Fila, musí přijít řešit krizovou situaci - hodně pasažérů z letadla vystoupilo.

Fila osobně běží na palubu letadla. Hádá se z Blatným. Ten Filu obviňuje - jestli nechá letadlo odletět, má všechny ty lidi na svědomí. Fila uklidňuje cestující. Osobně se zaručuje za bezpečný let. Letadlo startuje směr Moskva. Blatného vyšetřuje psychiatr.

V přípravně pilotů sedí Anna. Je stále bílá jako stěna. Přichází Karel. Zajímá se o Annin zdravotní stav, omlouvá se jí za extempore o Vánocích. Nabízí se, že zajde za Václavem a vysvětlí mu, že si na dítě žádný nároky nedělá. Anna odmítá taková řešení. Karel prosí Annu, aby neříkala Petře, že dítě je jeho. A ať oznámí Filovi, že je těhotná - měla by se nechat přeřadit na zem. Anna nechce - lítání je to jediné, co ji zbylo. Karel nesouhlasí, mohla by ublížit dítěti a to je přece i jeho. Do této situace přichází Petra - zjišťuje, že Anna nečeká dítě s Václavem.

Psychiatr sděluje Filovi, že Blatný je normální, má mu udělit jenom měsíc volna. Fila zuří - pilot, který odmítá let a ještě má mít měsíční volno je jeho firmě na nic.

Petra před Karlem utekla na dámské toalety. Je na pokraji nervového zhroucení. Karel vchází za ní, pokouší se jí vše vysvětlit. Nechce dítě s Annou - chce žít s Petrou. Petra se uklidní.

Blatného odchytne rozzuřený Fila. Fila se po Blatném vozí a stanoví mu obrovskou pokutu. Blatný se hájí, že ho již ráno upozorňoval na svou předtuchu, že odmítnul letět, ale byl do letadla proti své vůli převelen. Odmítá pokutu zaplatit. Celý konflikt končí tím, že Blatný prohlásí, že půjde létat pro jiné aerolinie.

Fila se mu směje, že v jeho věku už ho nikde nevezmou. Blatný Filu obviní, že je zodpovědný za životy lidí na palubě letadla do Moskvy a dává výpověď s tím, že se o pokutu bude soudit. Fila výpověď přijímá s tím, že tu pokutu z něj dostane. Blatný si odejde zabalit věci.

Veronika přichází na Točnou za Tomášem. Ten je ale uražený, kvůli mejdanu s pilotama. Nechce Veroniku ani vidět, takže ji nepustí ani k sobě do pokoje. Veronika to vnímá tak, že teď Tomáš skutečně chodí s Kateřinou.

Fila oznamuje Tereze, že Blatný oficiálně v Central Airlines skončil. Má ale problém s nedostatkem pilotů. Chce, aby Tereza zavolala Robertovi Schindlerovi, který má sice distanc, ale Fila ho teď potřebuje.

Přichází hlášení, že rádiové spojení s letadlem do Moskvy bylo přerušeno. Letadlo není na žádném radaru, zmizelo ze světa.

foto
Seriál Letiště vysílá TV Prima
každé PONDĚLÍ a STŘEDU

Autor:

Empatická a otevřená, hodnotí první dámu autorka dokumentu Šorelová

  • Nejčtenější

Zemřel zpěvák a herec Josef Laufer, po čtyřech letech v umělém spánku

21. dubna 2024

Ve věku 84 let zemřel herec, režisér, zpěvák a scenárista Josef Laufer. Informaci potvrdil ředitel...

Zemřela herečka Hana Brejchová. Proslavil ji film Lásky jedné plavovlásky

22. dubna 2024  7:52,  aktualizováno  9:48

Zemřela herečka Hana Brejchová, bylo jí 77 let. Zazářila ve filmu Miloše Formana Lásky jedné...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

24. dubna 2024

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na...

Larry je mrtvý. Tvůrci Simpsonových nechali po 35 letech zemřít štamgasta od Vočka

24. dubna 2024  8:35

Zarytí fanoušci seriálu Simpsonovi smutní. Tvůrci totiž nechali zemřít jednu z postav, která byla...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Společnost mučených básníků. Zpěvačka Taylor Swiftová vydala nové album

19. dubna 2024

Potřebovala jsem ho natočit, je to album, které mě zachránilo. Takto zpěvačka Taylor Swiftová...

TRENDY V KLIPECH: Mirai rekapitulují, Brixtn vytáhli song z šuplíku

25. dubna 2024  12:22

Skupina Mirai ke svému desátému výročí vydala klip Easy, v němž rekapitulují své působení na...

I did it my way. Troška, Nový i Vyskočil se rozloučili s Josefem Lauferem

25. dubna 2024  11:32,  aktualizováno  11:43

Se zpěvákem a hercem Josefem Lauferem, který zemřel po dlouhé nemoci v sobotu večer ve věku 84 let,...

RECENZE: Úplně jiný typ krimi. Lesní vrah vysílá zvláštní druh varování

25. dubna 2024

Premium Jedno je jisté: Lesní vrah se žádné tuzemské krimi podle skutečného případu ani zdaleka nepodobá....

VIDEO: (Ne)dokonalý život. Berenika Kohoutová v klipu odkrývá své tajemství

25. dubna 2024  8:01

Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje první singl Hot Or Not z chystaného alba, které...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...