seriál Letiště (2007)

seriál Letiště (2007) - seriál Letiště (2007) | foto: Prima

Letiště 106: Ve zdravém těle zdravý duch

V CA probíhají zdravotní kontroly, Fila se navíc připravuje na cestu do Ostravy. Nejprve ale musí doladit praktickou stránku projektu. Do Ostravy musí odjet skvěle připraven. Vše je ale přísně utajeno - Karel se nesmí o přípravách a hlavně o cestě do Ostravy dozvědět!

Všichni se tváří jako by nic, ale Karel nakonec nějak zjistí, že se Fila chystá do Ostravy, a oznámí mu, že pojede s ním. Současně otevřeně pohrozí, že jednání nebude tak hladké, jak si Fila představuje.

Fila odmítá vzít Karla s sebou – do toho ale volá osobně Milosz a dává účast Karla v Ostravě příkazem. Fila svoji cestu hystericky zapře. Pak si zavolá Otu a chce po něm, aby se za něj v době jeho cesty vydával.

Mezitím probíhají zpřísněné zdravotní prohlídky. Ještě po nich bude vedení kontrolovat výsledky každého jedince, protože si nemůže dovolit jakékoli riziko způsobené zdravotní indispozicí – a to jak u pilotů a stewardů, tak u pozemních zaměstnanců. V CA zavládne panika – kdo testy neprojde, nemůže dál vykonávat svoje povolání.

Kontrola tak nakonec nejvíce ohrožuje dva piloty – Václava a Blatného. Václavovo zranění se sice zlepšuje, ale kontroly jsou tak přísné, že není vůbec jisté, zda Václav kontrolou projde. Blatný zase už není nejmladší, nikdy na sport moc nebyl – a cholesterol je zákeřný.

Blatný se rozhodne zapracovat na své fyzické kondici a také Fila se chce s Otou pustit do běhání. V parku během joggingu se tak potká velmi zábavná skupinka – Václav, Tomáš, Viola, Blatný, Tereza, Tonda, Fila, Ota. Všichni se tak trochu stydí, nejprve předstírají že jsou tu náhodou, což je díky joggingovému oblečení dost nevěrohodné. Nakonec se ale všichni společně vydávají na běh Prahou.

Zdravotní kontroly probíhají v Ústavu leteckého zdravotnictví. Kromě kontroly fyzické je všem odebrána krev a dělají se různé testy – včetně např. těhotenství. Konečně přichází Tereza a každému dává jeho formulář – všichni rozlepují obálky.

foto
Seriál Letiště vysílá TV Prima
každé PONDĚLÍ a STŘEDU