ze seriálu Letiště

ze seriálu Letiště - ze seriálu Letiště - poslední klapka první řady (2007) | foto: Ivan Chlud

Letiště 102: Podrazy

Václav se dozvídá, že Karel dostal na starosti malou Anežku. Snaží se protestovat, ale nic s tím nezmůže. Do toho má obavu o Růženu, která se chystá na komplikovanou operaci.

Viola Jamese ubytuje u sebe v garsonce, je však mezi nimi jisté napětí. Václav zjišťuje, že Tomáš učí Karla, a tím mezi nimi vzniká velký konflikt. Situace s Anežkou, zdravotní stav Růženy a konflikt s Tomášem nese Václav těžce. Snaží se vše probrat s Ivanou, ale protože jejich vztah není podložený city, nefunguje to. Václav si uvědomuje, že jen jediný člověk by mu teď mohl být oporou – Viola. A začíná si to uvědomovat i Ivana.

Ivana dochází překládat do APC, vede také kurzy polštiny, které organizuje Karel. Přichází tam s Václavem, a když je Viola vidí spolu, tváří se, že je v pohodě. Ve skutečnosti ji to mrzí, setkání s nimi však změní její přístup k Jamesovi – začne se k němu chovat mileji. Když se pokusí Václav promluvit o svých pocitech s bratrem, Robertovi rupnou nervy. Václav se rozhodne promluvit o svém trápení s Violou. Je přesvědčený, že ona bude jediná, kdo mu pomůže. Když ji ale konečně vyhledá, narazí na ni ve společnosti Jamese.

Karel se musí několik dnů starat o Anežku, ale nezvládá to. Nakonec sám Karel prohlásí, že není schopen se o Anežku starat, a ta se vrací do kojeneckého ústavu. Tereza probírá s Filou jeho prezentaci "velkého plánu". Fila ji prosí, aby návštěvu Poláků co nejvíce oddálila – ve svém stavu nemůže přece nic prezentovat. Karel tento rozhovor zaslechne a rozhodne se toho zneužít.

Přijíždějí zástupci z Polska. První večer se Filovi podaří před nimi svoji hluchotu za pomoci Terezy, Oty a Ivany utajit. V noci kdosi s baterkou šmejdí po Filově kanceláři a bere něco ze spisů. Na druhý den se plánuje velká prezentace. Fila s Otou a Terezou se připravují. Jenže Tereza se zhroutí, když se dozvídá, že náhradní mateřství není možné. Fila marně čeká na Terezu, která mu má pomoci – ta ale nedorazí...

foto
Seriál Letiště vysílá TV Prima
každé PONDĚLÍ a STŘEDU