Mejdan v Las Vegas

Mejdan v Las Vegas | foto: Bontonfilm

Las Vegas slibuje svatbu, peníze i smích

Zářivé kulisy města hazardu hrají filmařům do ruky. Operuje tu Kriminálka Las Vegas, Nicolas Cage se upíjel v Leaving Las Vegas, Johnny Depp potkával bizarní týpky v díle Strach a hnus v Las Vegas.

Ale také vznikly Líbánky v Las Vegas, Dědictví z Las Vegas, Vražda v Las Vegas, Válka v Las Vegas, Bláznivá dovolená v Las Vegas. A teď přichází další kousek, romantická komedie Mejdan v Las Vegas - byť se paradoxně točila hlavně v New Yorku.

Když se řekne Las Vegas, vybaví se zejména rychlé výhry a rychlé svatby. Oběma "rychlovkám" vystavil režisér Tom Vaughan své hrdiny, dvojici bezstarostných ztracenců, kteří se tu náhodou potkají a do svých životů tak vnesou další zmatky, z nichž nepomůže ani nepřehlédnutelná psycholožka v podání herečky a zpěvačky Queen Latifahové.

V popředí stojí dvojice hvězd z generace třicátníků. Hrdinku Cameron Diazové vyhodil z bytu bývalý přítel, muž v podání Ashtona Kutchera dostal vyhazov z práce. Oba poslechnou rady přátel a vyrazí setřást chmury do města hříchu - Las Vegas.

Seznámí se už první večer při divoké pitce, jež vyvrcholí podle zdejších zvyků: svatbou. Kalné ráno je sice vede k střízlivému rozvodu, jenže ještě předtím hodili do automatu minci - a stali se z nich milionáři. Ovšem peníze, jak rozhodne soud, dostanou pouze po půl roce manželského soužití. A to je kámen úrazu.

Tradiční romanci založenou na protichůdnosti povah, slovních přestřelkách a situačním humoru zatím viděl jen Londýn. Na britské předpremiéře, kam přijel též Kutcher, chyběla hlavní hvězda, nositelka čtyř nominací na Zlaté glóby: Diazové totiž krátce předtím zemřel otec.

Ačkoli se proslýchalo, že se před pohřbem zhroutila, herečka vzkázala, že na losangeleskou premiéru přijde a pak bude pokračovat v naplánované práci. Má jí dost: nedávno dokončila horor, další film točí a čeká ji animovaná princezna Fiona ve čtvrtém Shrekovi. Mimochodem, za druhý díl téhle čistě dabérské práce dostala deset milionů dolarů, což je půl jejího honoráře za hrané Charlieho andílky 3.

Vedle pilné Diazové působí o šest let mladší Kutcher, biochemik, který zběhl k modelingu a seriálům, stále jako čekatel na velkou šanci. Sice se už dočkal uznání za roli ve filmu Bobby: Atentát v Ambassadoru a nedávno dotočil dvě novinky, nicméně častěji než filmové kritiky zaměstnává jejich kolegy ze společenských rubrik svým vztahem s Demi Mooreovou. Mejdan v Las Vegas, jenž startuje od Států po Česko v první půli května, se pro Kutchera může stát krokem od teenagerovského idolu k jiným typům rolí.