Monica Bellucci

Monica Bellucci | foto: AP

Monica Bellucci natočí s Kusturicou milostný příběh z války

  • 4
Srbský režisér Emir Kusturica se po šesti letech posadí do režisérské židle. Do celovečerního snímku z válečného prostředí s názvem Láska a mír chce obsadit italskou herečku Moniku Bellucci.

Natáčení oba potvrdili při setkání s novináři v bosenském městě Banja Luka. Agentura AFP k tomu dodala, že ve filmu půjde zároveň o milostnou zápletku.

Bellucci a Kusturica

Osmapadesátiletý rodák ze Sarajeva chce začít film natáčet na jihovýchodě Bosny od května. Monica Bellucci bude hrát hlavní ženskou roli v příběhu odehrávajícím se za války a líčícím vztah vojáka a místní ženy, která tragicky zemře před svatbou. Osmačtyřicetiletá herečka a modelka je známá například z filmů jako Umučení Krista nebo Matrix Reloaded.

Během rozhovoru s bosenskými médii se herečka dopustila přešlapu v citlivém tématu. "Jsem v Srbsku poprvé," prohlásila Bellucci. Opravila se prý poté, co jí režisér vysvětlil, že není v Srbsku, ale v bosenské Republice srbské.

Benátská noc - Emir Kusturica & No Smoking Orchestra

Kusturica proslul snímky zachycujícími život na Balkáně s nezaměnitelným humorem a obrazností. Za své filmy získal absolvent pražské FAMU řadu ocenění. Je držitelem Zlatých palem z festivalu v Cannes za snímky Otec na služební cestě (1985) a Underground (1995) a za režii filmu Dům k pověšení (1988). Na festivalu v Berlíně získal Stříbrného medvěda za Arizona Dream (1993), v Benátkách v roce 1998 Stříbrného lva za film Černá kočka, bílý kocour. Jeho dosud posledním hraným filmem je komedie Závěť z roku 2007.

,