Ku-ku, pokřikuje Nova. A divák znejistí

  • 11
Cílem nového zábavného pořadu Ku-ku prý bylo, "aby všichni občané České republiky znejistěli a nevěděli, zda kůň v kuchyni znamená, že se manžel zbláznil, nebo že u nich doma Nova natáčí skrytou kamerou".

Dvojice Suchánek - Genzer z provokativního Tele tele tedy poprvé zakukala v tónině jiné legrace a divák skutečně znejistěl. Ne však kvůli koni, ten se bohužel nedostavil: "nachytávky", jež si vymýšleli členové soutěžících rodin, byly totiž rozpačitě opatrné, žádné černé kanadské žerty, spíše vlažné šimrání. Kdo by taky chtěl tvrdě vyděsit vlastní matku, neřkuli tchyni!

Nejistotu však přináší hlavně sporná "novost" hry. I když její průvodci a autoři hned úvodem sdělili, že starou známou skrytou kameru jen obměnili "na český způsob, tedy laciný a trapný", je to chabá omluva pro zbytek večera s jediným nápadem, jejž představuje hlas neviditelného instruktážního "robota".

Jinak Ku-ku působí jako chorobný dlužník, který si půjčuje na potkání od kohokoli cokoli, aniž to vůbec potřebuje. Do značné míry svou stavbou připomíná pořad České televize Hodina pravdy, který svou diváckou oblibou Nově pochopitelně pije krev.

Něco si Ku-ku bere od pradávných potleskoměrů, něco od soutěží Dva z jednoho města a Zpívá celá rodina, tedy od takzvané zábavy pro pracující z docela jiných časů. Pro estrádní styl se Suchánek s Genzerem musí mírnit, což jim zjevně nesedí, a diváci si na ně zase musí zvykat, což je taky znát.

Čert ví, proč právě Nova vyvíjí vlastní zábavný slepenec, když nejlépe ví, že daleko spolehlivější je koupě licence k osvědčené zahraniční značce, jakou je ostatně i Hodina pravdy. Možná že v roce televizních kotrmelců Nova začne sbírat body za české seriály a naopak Kavčí hory přeberou říši zábavy - i oprášený Kufr by na Ku-ku stačil.

,