Mel Gibson na festivalu v Cannes 2016

Mel Gibson na festivalu v Cannes 2016 | foto: AP

Další celebrita v seznamu nakažených. Koronavirus prodělal i Mel Gibson

  • 6
Americký herec Mel Gibson se na jaře nakazil koronavirem a byl týden hospitalizován. Zařadil se tak na list celebrit, které nemoc také prodělaly. Oznámil to v pátek jeho zástupce, podle nějž se herec plně uzdravil. Hospitalizován byl v losangeleské nemocnici v dubnu.

Od té doby byl podle zdroje znovu několikrát testován a vždy s negativním výsledkem. List The New York Times napsal, že byl čtyřiašedesátiletému Gibsonovi podán lék remdesivir, který je považován za účinnou látku proti koronaviru.

Gibsonovo jméno tak přibylo na seznam celebrit, které se rovněž musely s nákazou vyrovnat. Patří k nim herec Tom Hanks a jeho žena Rita Wilsonová, zpěvačka Pink nebo televizní moderátor George Stephanopoulos.

V USA se virem zatím nakazily více než čtyři miliony lidí a s covidem-19 zemřelo přes 144 tisíc pacientů.

Gibson se věnuje také režii a za historický film Statečné srdce získal roku 1995 Oscara za nejlepší film i režii. Začátkem tisíciletí se dostal do sporů s Hollywoodem za své antisemitské výpady a opilost. Později se omluvil a v roce 2016 prohlásil, že je střízlivý už deset let. Oscarovou nominaci získal i za film Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny z roku 2016.

,