Hynek Čermák a Jakub Prachař coby bratři při natáčení komedie Hádkovi | foto: Bontonfilm

Po Matkách točí dvojice komedii Hádkovi. Bratry hrají Čermák a Prachař

  • 0
Scénář právě natáčené komedie Hádkovi napsali společně životní partneři herečka Sandra Nováková a režisér Vojtěch Moravec, kteří už spolu přivedli na svět Matky. Tentokrát se inspirovali vlastními hádkami.

Hádkovi vyprávějí o rodině, která se pořád hádá, přestože její členové se mají navzájem rádi. Do rolí bratrů Hádkových obsadil režisér Hynka Čermáka a Jakuba Prachaře, Lucie Polišenská hraje jejich sestru, Ondřej Pavelka jejich otce a manželky bratrů ztvární Jitka Čvančarová a Sandra Nováková.

„Postavy se navzájem milují a současně se nemohou vystát. Diváci budou mít chuť většinu postav uškrtit a některé hned potom obejmout, ale především vy se měli v kině pobavit,“ slibuje Vojtěch Moravec komedii plnou nejrůznějších emocí.

Zatímco impulsem k Matkám byly zkušenosti z mateřství, podnětem pro Hádkovy bylo vlastní dohadování tvůrčího tandemu. „Trošku je to i film o nás, samozřejmě,“ přiznávají Moravec s Novákovou. „Téma partnerských a rodinných hádek je však nevyčerpatelné, nakonec jsme řadu nápadů museli škrtat. A i u toho jsme se pohádali; trošku.“ 

Hádkovými, jejichž zápletka se točí kolem příslibu dědictví po nemocném dědečkovi, který si přeje s celou rodinkou vyrazit k moři, by tvůrci chtěli navázat na legendární Homolkovy. Natáčet se bude během podzimu, premiéra v kinech se plánuje na léto 2022.