DO KINA: Zamilovaný Hastrman narazí na hejno čínské drůbeže

  • 1
Z pěti novinek týdne se největší zvědavost váže k režijní prvotině Ondřeje Havelky. Přepis ceněné knihy Miloše Urbana Hastrman s Karlem Dobrým v titulní roli se o diváky utká s animací, muzikálem i hororem.

Romantický thriller Hastrman líčí svár „člověka ve zvířeti a zvířete v člověku“. Hastrman alias baron se kvůli obnově rybníků vrací na své panství, kde mu učaruje nespoutaná dívka. Není však jediným z jejích ctitelů.

Srbský historický životopis Gavrilo Princip - proces se vrací k sarajevskému atentátu z roku 1914. Soud s útočníky z organizace Mladá Bosna líčí podle skutečných záznamů jejich obhájce.

Francouzský muzikál Janička přináší bláznivou variaci na osud Johanky z Arku. Zatím je jí osm let, pase ovce, pochybuje o Bohu a zpívá, jak nesnáší Angličany. Rap se tu míchá s metalem.

Animovaný snímek V husí kůži vyrobený v americko-čínské koprodukci sleduje zmoudření sobeckého housera. Musí se totiž sám postarat o dvě zatoulaná kachňátka. 

Horor Vadí nevadí vychází z běžné společenské hry, jenže tady se každá lež nebo nesplněný úkol trestá rovnou smrtí. Po večírku v bývalém klášteře začne hráčů ubývat a spirálu nelze zastavit. Ukázky a komentář najdete na videu.