Záběr z animovaného filmu Coco

Záběr z animovaného filmu Coco | foto: Falcon

Animovaný hit Coco porazil závěr Labyrintu i domácí Zoufalé ženy

  • 2
Vyrovnaný prezidentský víkend v našich kinech vyhrál s 37 tisíci diváků animovaný favorit Oscarů jménem Coco. Druhá skončila novinka, záběr trilogie Labyrint s podtitulem Vražedná léčba s 31 tisíci návštěvníků a o tisíc lidí méně má na třetí příčce domácí komedie Zoufalé ženy dělají zoufalé věci.

Romantická komedie režiséra Filipa Renče Zoufalé ženy dělají zoufalé věci už má po druhém víkendu podle Unie filmových distributorů přes 116 tisíc diváků, podle distribuční firmy Bioscop, která započítala i výsledky jednosálových kin, dokonce nasbírala 121 tisíc diváků.

Nicméně v celkových součtech vládnou aktuálnímu žebříčku jednak Star Wars: Poslední z Jediů atakující půlmilionovou návštěvnost, jednak snímek Jumanji: Vítejte v džungli, který se blíží třísettisícové hranici.

Z domácích projektů překročil čtvrt milionu diváků horský Špindl, pohádka Čertoviny se po čtyřech týdnech dostala přes 186 tisíc fanoušků.

Z premiér se vedle finále Labyrintu prosadily ještě dva tituly. Drama o únosu Všechny prachy světa i animovaný experiment S láskou Vincent našly svorně více než čtyři tisíce zájemců. Naopak služebně nejstarším bodujícím filmem ve víkendové dvacítce se stal dokument Earth: Den na zázračné planetě, uváděný čtrnáct týdnů.