Joaquin Phoenix ve filmu Joker

Joaquin Phoenix ve filmu Joker | foto: Vertical Ent.

Antikomiks Joker vzal kina útokem, přišlo přes sto tisíc diváků

  • 1
Na severoamerické půdě utržil za první víkend skoro sto milionů dolarů, u nás snímek Joker, jenž z komiksového padoucha učinil strhující portrét zneuznaného komika v čele rebelie, vidělo při jeho startu 102 926 lidí.

Vítězný Joker měl sice k dispozici 144 kin, nicméně animovaný příběh Ovečka Shaun ve filmu - Farmageddon napočítal ještě o jeden sál více, přesto skončil při svém vstupu do zdejší distribuce až druhý s bezmála třiceti tisíci návštěvníků.  

Na třetím místě se s 21 tisíci zájemců ocitla domácí tragikomedie Národní třída, následovaná rovněž tuzemskými tituly, jmenovitě romantickými komediemi Román pro pokročilé a Přes prsty.

Další dvě novinky týdne startovaly až v druhé polovině dvacetimístného žebříčku Unie filmových distributorů. Americká romantická komedie Dokážeš udržet tajemství? i jihokorejský favorit Oscarů mají svorně přes čtyři tisíce fanoušků.

Z aktuálně bodujících titulů hájí české barvy ještě Nabarvené ptáče, které za čtyři týdny vidělo více než 73 tisíce lidí, a vůbec nejvíce diváků, přes čtyři sta tisíc, doposud našlo Tarantinovo retro Tenkrát v Hollywoodu.