Z filmu Nejtemnější hodina (2017)

Z filmu Nejtemnější hodina (2017) | foto: CinemArt

Patnáct tisíc diváků postačilo Churchillovi jenom na čtvrté místo

  • 0
Víkend v kinech patřil trvalkám, novinky startovaly na nižších příčkách. Nejúspěšnější z nich, Nejtemnější hodina s Garym Oldmanem v roli Winstona Churchilla, skončila s více než patnácti tisíci diváků až na čtvrtém místě.

Návštěvnost obecně nebyla právě závratná, domácí pohádce Čertoviny stačilo k vítězství 46 tisíc návštěvníků. Druhé místo pro film Jumanji: Vítejte v džungli! obnášelo 35 tisíc zájemců a česká horská komedie Špindl si třetí místo udržela s 25 tisíci diváků; celkem už jich nasbírala téměř čtvrt milionu.

Z premiérových přírůstků týdne se prosadilo ještě Zmenšování, futurologické dobrodružství s prvky sci-fi a s Mattem Damonem v hlavní roli, na které se vypravilo 11 tisíc fanoušků.

Záznam koncertu skupiny Motörhead s podtitulem Clean Your Clock se promítal pouze jediný večer v sedmdesátce kin, kam zavítaly více než čtyři tisíce ctitelů skupiny.

 Do dvou sálů se na víkend vrátila po letech trilogie Pán prstenů, a znovu si každý díl připsal po dvanácti stech diváků. Celkové skóre nejúspěšnější ze tří epizod, úvodního Společenstva prstenu, nyní činí skoro 820 tisíc diváků. Z nových titulů vede Star Wars: Poslední z Jediů s bezmála půl milionem lidí.