Z natáčení filmu Bourák | foto: Česká televize

Bourák si v kinech připsal pětinu z padesáti tisíc víkendových diváků

  • 2
Černá komedie Bourák sice proti svému startu zaznamenala o třicet procent nižší zájem, přesto znovu vládla víkendové návštěvnosti. Zlákala deset tisíc lidí, celkem jich do kin vyrazilo padesát tisíc.

Těsně za domácím Bourákem se s bezmála devíti tisíci návštěvníky umístila premiérová německá komedie Téměř dokonalá tajemství, předělávka italského snímku líčící večírek, na němž přátelé společně sdílejí své telefonáty i zprávy.

Třetí pozici uhájil dokument V síti, od jehož premiéry uplynulo už sedmnáct týdnů; přesto svědectví o sexuálních lovcích dětí na internetu přivedlo do kinosálů dalších skoro šest tisíc zájemců.

Do dvacetimístného žebříčku Unie filmových distributorů se vešla i „měkčí“ verze téhož projektu V síti: Za školou. Obě dohromady pak již mají na kontě čtyři sta tisíc diváků.

Z novinek týdne se prosadily ještě remake rodinného příběhu Lassie se vrací, jenž nasbíral přes šest tisíc diváků, a hudební romance Kalifornský sen, na kterou přišlo dvanáct set fanoušků. 

Pouze tři z dvacítky bodujících titulů měly k dispozici více než stovku kin. Za celý víkend zanechali lidé na vstupném v pokladnách sedm a půl milionu korun. 


Témata: V síti (film), kino