Z natáčení filmu Mstitel | foto: Bontonfilm

Bizarní domácí komedii Mstitel doprovodí do kin dva premiérové horory

  • 0
Sedm premiér se potká v kinech hned na počátku prázdnin. Dětem je však určena jediná z novinek, animovaný příběh Chlupáčci, jehož zvířecí hrdinové žijící poklidně na Galapágách se octnou v moderním čínském velkoměstě.

Dospělí budou zvědaví spíše na domácí černou komedii Mstitel, již provází kontroverzní pověst i lákavé obsazení. Herce-notorika, který své průšvihy před synkem kryje báchorkou o letu na Mars, na jeho bizarní cestě potkají Jaroslav Dušek, Petr Čtvrtníček, Milan Šteindler, Pavla Tomicová či Ivan Franěk.

Ze zlatého fondu národní kinematografie se na velké plátno vrací Kočár do Vídně, který v roce 1966 natočil Karel Kachyňa. V sevřeném dramatu z posledních dnů druhé světové války se střetnou Iva Janžurová s Jaromírem Hanzlíkem.

Slovensko-českou koprodukci přináší dokument Na značky!, jehož režisérka Mária Pinčíková sleduje zákulisí Všesokolského sletu.

Hudební fanoušky může zlákat koncertní dokument Lindemann: Live in Moscow. Zachytil totiž ojedinělý okamžik z loňského jara, kdy zpěvák Till Lindemann ze slavné metalové kapely Rammstein a švédský multiinstrumentalista a producent Peter Tägtgren vystoupili na scéně se společným projektem.

Sestavu přírůstků kin završují hned dvě pokračování hororových sérií. Pod názvem Očista navždy vyvrcholí příběh o pravidelné každoroční noci „generálního pardonu“, kdy se násilí nestíhá ani netrestá; hlavní roli ztělesnila Ana de la Reguera.

Titul Spirála strachu: Saw pokračuje zase zdobí herci Chris Rock či Samuel L. Jackson, jde v něm o rafinovanou pomstu šíleného zločince.

Otázkou zůstává, zda se kina s nástupem svátečních dní a dovolených ještě více vyprázdní, nebo naopak zaplní. O minulém víkendu jim vévodila domácí romantická komedie Matky, jejíž start zůstal pod padesáti tisíci diváků; druhé místo si vybojovala americká akční podívaná, už devátý díl série Rychle a zběsile.