Jiří Bartoška na červeném koberci před slavnostním zakončením festivalu MFFKV...

Jiří Bartoška na červeném koberci před slavnostním zakončením festivalu MFFKV (6. července 2019). | foto:  Dan Materna, MAFRA

Karlovarský festival se kvůli koronaviru letos přesouvá na konec srpna

  • 2
Filmový svátek mění svůj tradiční termín spojený se začátkem letních prázdnin. Letošní, 55. ročník mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se uskuteční ve dnech 20. - 28. srpna.

„Vzhledem k situaci související s vývojem pandemie covid-19 v České republice jsme  rozhodli o posunu termínu karlovarského festivalu. Jsme přesvědčeni, že odklad o sedm týdnů nám nabídne lepší možnost uspořádat akci tak, aby svým rozsahem byla co nejbližší podobě, na jakou jsou naši diváci a návštěvníci zvyklí,“ sdělili organizátoři.

„K tomuto kroku jsme se rozhodli po pečlivém zvážení současné situace a také po konzultaci s odborníky. Doufáme, že v následujících měsících se významně rozšíří vakcinace a díky tomu se zvládne pandemická situace tak, aby bylo možné uspořádat festival v maximálně bezpečné formě.  Jsme pochopitelně připraveni dodržet všechna platná opatření,“ uvedl prezident festivalu Jiří Bartoška. 

Zároveň potvrdil, že mimořádný posun pětapadesátého ročníku neznamená dlouhodobou změnu termínu. „Věříme, že šestapadesátý festivalový ročník se odehraje již v tradičním čase, tedy od 1. do 9. července 2022,“ dodal Bartoška.