Kaiser s Lábusem se televizím nehodí do formátu, zaznělo Za scénou

  • 39
„Doba, kdy bychom dál pokračovali, minula. Vedení se v televizi vyměnilo, měli jiný názor, a tak nás nikdo neoslovil. Teď už jsme staří a nebaví nás to,“ řekl Oldřich Kaiser v pořadu Za scénou o možnosti, že by se společně s Jiřím Lábusem vrátili na televizní obrazovky.

Společně s Jiřím Lábusem a Dášou Vokatou v úterý v Divadle Kalich uvedli představení Jak Kubrt se Sněhurkou jeli vlakem, ve kterém spojují známé televizní scénky s písničkami.

„Dneska prý nepasujete do žádného televizního formátu, jsem tak zaslechla,“ prozradila Dáša Vokatá. Nápad spojit slavné televizní scénky z pořadu Možná přijde i kouzelník a Ruská ruleta přišel během cest po USA.

„Pořád opakují kouzelníka, je to i na internetu. Tak jsme si řekli, že když už to lidi tak notoricky znají, může to být i trochu jiné,“ říká Kaiser a prozrazuje, že některé scénky se spojí dohromady a jiné zase diváci uvidí v pozměněné podobě. Ze slavného vozemboucha už prý ale zvládá jenom pondělí.

Za scénou

Za scénou je nový pořad, který vzniká ve spolupráci iDNES.tv a kulturní rubriky iDNES.cz a MF DNES. Divákům nabídne zajímavé hosty ze světa filmu, hudby nebo literatury. Moderátorkou pořadu je Monika Zavřelová.

Logo pořadu Za scénou

Scénáře pořadu Možná přijde i kouzelník procházely pečlivou kontrolu jako vesměs veškeré pořady za socialismu. „Když se stříhal první díl Kouzelníka, tak se přišlo na to, že má Jiří Korn náušnici. Tu prý na obrazovce ale rozhodně mít nemůže, tak se to celé muselo přestříhat. Náušnice ale měla za následek to, že si nevšimli něčeho jiného, možná závadnějšího,“ vzpomínal Jiří Lábus.

Sama Dáša Vokatá o pořadu Možná přijde i kouzelník nic netušila. Od roku 1980 totiž žila v exilu v Rakousku. Své první album Láska vydala v roce 1985. Na poslední desce Dva divoký koně se podílel Oldřich Kaiser. „Ještě před pár lety jsem neměla tušení, že je herec,“ směje se Vokatá.

Oldřich Kaiser a Jiří Lábus se na obrazovce setkali poprvé v roce 1977. Společnou scénu ale tehdy neměli. Pořad Možná přijde i kouzelník se začal vysílat v roce 1982. Nejbližší termín představení Jak Kubrt se Sněhurkou jeli vlakem vychází na 19. listopadu.

Celý záznam pořadu Za scénou: