Zemřel herec a countryový zpěvák Joe Lara, představitel Tarzana

  • 4
Ve věku 58 let zemřel po havárii malého letadla představitel Tarzana z filmu a seriálu Tarzanova neuvěřitelná dobrodružství Joe Lara. Mezi dalšími oběťmi byla i jeho žena.

William Joseph Lara se narodil 2. září 1962 v San Diegu v Kalifornii. V žilách mu kolovala krev španělských, polských a indiánských předků, což se otisklo v jeho atraktivním, exotickém zjevu. Začínal jako model a v roce 1988 si v akčním sci-fi hororu Noční války odbyl herecký debut. O rok později ztvárnil titulní roli v televizním filmu Tarzan na Manhattanu, kde si zahrál po boku hvězdy snímku Někdo to rád horké Tonyho Curtise. 

Tarzana si Joe Lara zahrál ještě v televizním seriálu Tarzanova neuvěřitelná dobrodružství a také v televizním filmu Tarzan: The Epic Adventures. Jeho herecká kariéra se soustřeďovala především na spotřební akční snímky: Operace Delta Force, Nálož, Ocelové peklo, Časovaná lidská bomba nebo Smrtelná hra. 

Jeho posledním filmem byla podívaná Starfire Mutiny (2002) z produkční dílny Čechokanaďana Lloyda A. Simandla, proslulého výrobce toho nejlacinějšího filmového braku. Pak už se soustředil na svou největší vášeň, countryovou hudbu. V roce 2009 vydal debutové album Joe Lara: The Cry Of Freedom.