Jiří Macháček při natáčení filmu Bourák | foto:  T.H.A

Ondřej Trojan poprvé režíruje bratra Ivana Trojana. Točí se Bourák

  • 4
Režisér Ondřej Trojan natáčí černou hudební komedii Bourák. Vedle svého bratra Ivana Trojana, s nímž pracuje poprvé, obsadil herce Jiřího Macháčka, Kristýnu Bokovou či Petru Nesvačilovou. Premiéra je naplánována na jaro 2020.

Tvůrci slibují černou gangsterskou romantickou hudební komedii o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná osmnáctiletá dcera, která se rozhodne zachránit manželství svých rodičů.

Severočeský Varnsdorf si zahraje fiktivní Šlukdorf, kde bývalé továrny nahradily herny a prostitutky. Scénář napsal Petr Jarchovský podle předlohy Evity Naušové. Po jarní předtáčce se štáb vrátí do kraje na podzim, kdy se postaví před kameru i režisérův bratr v titulní roli kšeftaře s vraky aut.

Macháček ztvární majitele kasina, golfistu a zhrzeného ctitele, podle  hercových slov „divnýho, ale fakt hodně divnýho týpka“. V rolích okresních gangsterů se představí slovenská hvězda Milan Ondrík a čeští výtvarníci Jaroslav Róna a Aleš Najbrt. Hudba ve stylu rockabilly dodá Petr Ostrouchov.