Z natáčení seriálu Četníci z Luhačovic

Z natáčení seriálu Četníci z Luhačovic | foto: Česká televize

Svět pod hlavou, Četníci z Luhačovic. Co ještě ČT chystá na jaro

  • 3
Krimi s návratem do 80. let Svět pod hlavou, případy z počátků první republiky v Četnících z Luhačovic, druhá řada Labyrintu a mládeži nepřístupná rodinná komedie Trpaslík. To jsou čtyři nové seriály České televize na jaro roku 2017.

V Bohémě se octnou v soukolí dějin skutečné hvězdy stříbrného plátna válečné éry v podání současných herců - David Novotný se představí jako Jaroslav Marvan, Saša Rašilov jako Oldřich Nový nebo Vladimír Javorský coby Vlasta Burian.

Ve Světě pod hlavou, který vznikl podle britského modelu, se policista v podání Václava Neužila po těžkém úrazu přemístí v čase ze současnosti do totalitních 80. let, kde kromě záhady vlastní rodiny řeší dobové případy s kolegou čili Ivanem Trojanem.

Ještě hlouběji do minulosti jdou Četníci z Luhačovic, v nichž mladé přírůstky místní stanice představují Robert Hájek a Martin Donutil. Podle tvůrců seriál kombinuje „odlehčený styl vyprávění s často drsnými případy poválečné doby“.

Pokračování Labyrintu v režii Jiřího Stracha sleduje v sedmidílné sérii případ vraždy mladé dívky. Detektivové v čele s Jiřím Langmajerem dostanou dvě nové posily, jejichž role režisér svěřil Tatianě Vilhelmové a Janu Hájkovi.

V Trpaslíkovi hrají Michal Suchánek, Marika Procházková, Josef Abrhám, Martin Hoffman, Jana Šulcová a Petr Nárožný rodinku, která reptá netušíc, že může být i hůř. „První rodinná komedie s označením mládeži nepřístupné - nebo to, co by se mi líbilo v patnácti,“ popsal Trpaslíka jeho režisér Jan Prušinovský.

Ondřej Vetchý a Martin Finger se stanou hrdiny třídílného psychologického dramatu Spravedlnost, kriminální zápletku nese i film režiséra Jiřího Svobody a scenáristy Vladimíra Körnera Zádušní oběť. Z kin na obrazovku přejdou Teorie tygra, Gangster KA, Rodinný film či Ztraceni v Mnichově.

Nabídku novinek ČT doplní původní zábavně vzdělávací show Tajemství těla, jíž provedou Martin Dejdar a Petr Vacek, pokračování série portrétů GEN - galerie elity národa a dokumenty o Chartě 77 i antichartě, o Čechoslovácích v gulagu nebo o šlechtických rodech Modrá krev.

Komerční stanice zatím své plány na příští rok nezveřejnily, Nova jen oznámila, že chystá třetí řadu show Tvoje tvář má známý hlas a také už dotočila nové epizody krimiseriálu Policie Modrava.

Podívejte na na ukázku Světa pod hlavou.