Daniel Craig jako James Bond ve filmu Spectre

Daniel Craig jako James Bond ve filmu Spectre | foto: © Sony Pictures Entertainment

Nová bondovka Není čas zemřít se už potřetí odkládá. Tentokrát na říjen

  • 7
Nový film s agentem 007 Není čas zemřít měl mít po dvou odkladech premiéru letos v dubnu. Producenti však kvůli vývoji koronavirové pandemie v pátek oznámili další přesun premiéry z jara na 8. říjen. Zahraniční média hovoří o další ráně pro provozovatele kin, kteří mají v mnoha zemích již měsíce zavřeno.

Dvacátá pátá bondovka, ve které se naposledy v roli charismatického britského agenta objeví Daniel Craig, stála kolem 200 milionů dolarů (asi 4,2 miliardy korun). Snímek měl být původně uveden do kin loni v dubnu, pak v listopadu 2020, následně letos v dubnu a nyní má termín premiéry v říjnu. 

Kromě Daniela Craiga si v nové bondovce zahraje Rami Malek, držitel Oscara za roli Freddieho Mercuryho ve filmu Bohemian Rhapsody, Ralph Fiennes, Naomie Harris nebo Ana De Armas. Na scénáři spolupracovala mimo jiné Phoebe Waller-Bridge, která se autorsky proslavila sériemi Na mušce nebo Potvora.

Kromě nové bondovky již hollywoodská studia odložila premiéru i dalších dlouho očekávaných snímků. Odloženy byly premiéry filmů Krotitelé duchů: Odkaz, Králíček Petr bere do zaječích, Morbius nebo nového zpracování Popelky se zpěvačkou Camilou Cabello v hlavní roli. 

Bondovky dlouhodobě patří k jedněm z nejvýdělečnějších filmů vůbec. Předchozí film Spectre z roku 2015, který ještě režíroval Sam Mendes, utržil po celém světě 880 milionů dolarů, asi 18,9 miliardy korun. O tři roky starší Skyfall pak vydělal přes miliardu dolarů, asi 21,4 miliardy korun. 

Odklad kvůli pandemické situaci v posledních dnech zasáhl kromě filmového i hudebního byznys. Pořadatelé oblíbeného britského hudebního festivalu Glastonbury oznámili, že po zrušení loňského ročníku, ruší i tento a festival uspořádají až v létě 2022.