Ve snímku No Time To Die (Není čas zemřít) se zřejmě naposledy objeví v roli...

Ve snímku No Time To Die (Není čas zemřít) se zřejmě naposledy objeví v roli Jamese Bonda Daniel Craig. | foto: ČTK

Bondovka Není čas zemřít odsouvá kvůli koronaviru premiéru. Nebude sama

  • 24
Kvůli šíření infekce koronaviru se o sedm měsíců posouvá premiéra nového příběhu Jamese Bonda Není čas zemřít. Původně měl startovat v dubnu, nyní zamíří do britských kin 12. listopadu a v dalších zemích 25. listopadu.

O možném odkladu premiéry pětadvacáté bondovky se spekulovalo od chvíle, kdy byla v Číně, v Japonsku a v Jižní Koreji kvůli koronaviru pozastavena propagační kampaň. Pro Hollywood jde o totiž klíčové filmové trhy v Asii, ale současně o země s četným výskytem nákazy, kde se kina zavírají.

„Mají zhruba polovinu světových kin, jen v Čině jich teď 70 tisíc nehraje,“ cituje Screen Daily anonymní zdroj ze studia, jenž objasnil důvod rozhodnutí.

Zároveň se vynořily odhady, které předpokládané hity jara může potkat stejný osud. Ve hře je zejména komiks Black Widow i devátý díl akční série Rychle a zběsile.

V odloženém snímku Není čas zemřít si agent 007 vychutnává odchod do výslužby na Jamajce. Jenže musí zpět do akce, když se objeví jeho starý kamarád ze CIA a požádá ho o pomoc při záchraně uneseného vědce. Naposledy se v roli Jamese Bonda objeví Daniel Craig.

Koronavirus už přiměl k odkladu také plánované natáčení konkurenční americké špionážní série s Tomem Cruisem, sedmého dílu cyklu Mission: Impossible, které měly hostit Benátky. Také v tomto případě se dá očekávat posun premiéry, původně oznámené na příští rok.