Úterý 28. ledna 2020, svátek má Otýlie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 28. ledna 2020 Otýlie

Diskuse k článku

RECENZE Jak básníci čekají na zázrak: Šestí Básníci žijí z nostalgie a product placementu

Hned vedle ovdovělého lékaře se synkem bydlí rozvedená kráska s dcerkou. Na milostnou detektivku si film Jak básníci čekají na zázrak opravdu nehraje. A na komedii už taky moc ne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K97a91r61e29l 82V86o45j15t57a 6801917608702

Za mě dobrý,doporučuji zhlédnout.R^

0/0
20.4.2016 12:50

S16t86a78n19d50a 26C13h77v54o50s30t 1322618

Pokud jde o ten product placement, nemohu si odpustit tu paralelu s prvnim dilem, kdy se rejza Kodet divi, proc devcata na jevisti spuntuji sampanske, a rejza Ciesler odpovida, ze je to ulitba mistnim vinarskym zavodum... Jak hodne to tehdy bylo stridme, poeticke a vtipne a jak jsou dnes vnucene prezentace jakehokoliv produktu v Basnikach trapne, krecovite a hypertrofovane... :-/

+1/0
15.4.2016 15:21
Foto

K76a39r21e88l 88B85o38h20á13č74e69k 1501257326754

Já se na tu nostalgii těším, Mirko :) Jsem cílová skupina ;) A product placement ve filmu...je mi milejší, než prachy z mé kapsy formou grantů ze státního rozpočtu za filmy a divadla, po kterých neštěkne ani pes... ani já :)

0/0
15.4.2016 13:59

M51a19x 55Š48a43l46a53m79o39u65n 9751230359236

Tak to si rovnou můžete vzít ovladač, sednout k televizi a přepínat; na nějaký blok reklam vždycky narazíte. Zážitek budete mít stejný a aspoň v tom nebude hrát Kříž.

+1/0
17.4.2016 17:24
Foto

K55a76r69e82l 36B58o27h65á88č52e68k 1381877956834

Neděláš čest svému jménu...zkus si můj příspěvek přečíst ještě jednou...třeba si uvědomíš napodruhé?:)

0/0
17.4.2016 17:36

L14i48b98o10r 79M11a13ř40í73k 3836275392843

My fe štvté bé pošefté!!!

+2/−1
14.4.2016 20:49

D40e59n33i19s 24H83u88m28l 4922795425956

Az budou v kine platit divaky za sledovani reklamy, tak mozna prijdu

+3/0
14.4.2016 20:00

H27y33n53e66k 94T74r17o64j83a54n 1601361233349

Product placement je mor :-/

+1/0
14.4.2016 19:35

L43i54b72o39r 18B51e40n86á79t57s91k45ý 3282728217931

Já se z důvodu nostalgie na rád podívám. Ten film stárne stejně jako já. A pak možná budu nadávat nebo taky ne.

+5/0
14.4.2016 17:46

J84a55r28d67a 83W82o78l85f 8175887526324

Dosť už bolo Šafránka:-)

+2/−3
14.4.2016 17:25

J29a56r14o71s82l11a58v 54R73y29c50h33t53á86ř 2464729189126

Tato recenze porušuje chystanou novelu zákona dle Trestního zákoníku, §356 o hanobení skupiny obyvatel či jednotlivce nebo třídy.

Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod může být potrestáno odnětím svobody až na dva roky. Kritika není zakázána, ale musí být taková soudružská, což tato není.

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/novela-trestniho-zakonku-ohledne-hanobeni-fjv-/domaci.aspx?c=A160412_154015_krimi_cen

0/−4
14.4.2016 16:10

J39a88n 91M71a59l75ý 9798947662597

co to hulíš?

+15/0
14.4.2016 16:57

M70i92c52h11a62l 87D64a59d11e86k 8723452718

Já si nemůžu pomoct, ale mně nesedí ten zhulenecko utrápenej výraz hlavního představitele..

+6/−1
14.4.2016 16:09

M61i49r20o 36P77e44t40r94o42v22i97c 4859226436376

tak si nepomahejte a hotovo

0/0
14.4.2016 16:33

V83á54c94l12a15v 91H94o13s35c96h 8316898982811

České reklamní blbofilmy se nezaobejdou bez části scénáře s novým autem, ideálně několika

0/0
14.4.2016 16:04

P22e17t24r 65T52y29č19k20a 6655532279312

Karel Roden asi vi proc se toho neucastni.

+3/0
14.4.2016 16:02

L29i75b60o39r 12B75e74n30á32t26s42k77ý 3422668687531

Možná je z důvodu honoráře. On je teď zvyklý na jiná čisla. Ale nezávidím mu a mám ho rád. Je to skvělý herec.

0/0
14.4.2016 17:42

P17e10t79r 22I49n95d59r98a 5904710567897

Sakra, na torentech to ještě není...

0/0
14.4.2016 15:39

V18á74c43l39a58v 87O70s74i37k74a 1674296248347

pobavil;-D

+1/−1
14.4.2016 15:59

P81a87v20e62l 49K65m57o52š46e18k 7794785101391

Product placementu.. to jako vážně?

0/0
14.4.2016 15:35

M20i14l27o40š 23B51r98a47d82í77k 3976779797358

Takže opět ušetřím za vstupné do kina.

+11/0
14.4.2016 15:30

M34a70r98t19i11n 88K67u78d55r34n76a 3809166509610

Vy se řídíte tím, co o filmu napíše nějaký pisálek?

+3/−7
14.4.2016 15:31

J94o57s73e37f 18T20i16k29v75a48r81t 2490364830

Paní Spáčilová je už několik let celkem uznávaná filmová kritička , pokud nevíš máš Google. Pisálek jsem maximálně tak já nebo nějaký Kudrna ;-)

+6/−2
14.4.2016 15:37

M51a86r77t27i34n 25K54u18d11r30n19a 3249586609670

Co to znamená uznávaná? Že ji ostatní kritici uznávají, tak to opravdu hodně znamená. Víte, já jsem zvyklý si dělat na věci názory sám a nepřebírat názory ostatních.

+4/−1
14.4.2016 15:42

H27o31n65z76a 36P45u82r31k60r84á83b24e64k 1789428629165

to je Vaše svaté právo ;) A i když si čtete názory kritiků, tak to vůbec neznamená, že je musíte přebírat...jen Vám můžou dát jiný pohled na věc, to je jejich úloha, ne že máte slepě s jejich postojem souhlasit - > a nic takového ani pan Bradík nepsal :)

0/0
14.4.2016 16:10

M28i51l70o81š 88B13r88a25d46í50k 3496729167988

Já osobně také nechodím na filmy podle kritiků, ale podle toho co si myslím, že za to bude stát a toto nepatří k filmům na které půjdu.

0/−1
14.4.2016 16:28

S94t56a67n18i30s60l82a59v 56K15r14e55j65c49a40r 6407526313874

Přeji aby zklamání bylo na 50x50. Jinak jsou to vyhozené peníze. A je také otázkou jak vysoko máte nastavenou latku, a co považujete za pleps a co za super.

0/0
14.4.2016 20:24

M55i17l40o19š 96B44r41a62d87í20k 3986419817868

Každý má tu laťku jinde. Já třeba nemusím lidové komedie nebo komedie Blbý a blbější, ale na některé starší francouzské komedie se podívám rád.

0/0
15.4.2016 9:19

J77i84ř28í 17S20t34e41j55s44k91a23l 8752839568323

Tak to nečtěte a udělejte si ho!

0/0
15.4.2016 9:22

P75e15t20r 95D51u28c52h86á25č58e21k 6858289293703

A proto u některých filmů spí a recenzi si cucá z propagačních letáků ;-D

+1/0
14.4.2016 16:29

J45a16n 72S72o78u70k55u21p 1444204626245

To "uznávaná" doufám je myšleno s nadsázkou.

+1/0
15.4.2016 18:41

Z61u95z26a82n67a 56B16e65n44d93o31v85á 2456592413408

No, jak kdy a jak na co. Samozřejmě pokud chci něco opravdu vidět, nenechám se odradit (i když někdy je fajn být varována, že o není až takový zázrak), ale pokud od filmu moc nečekám už předem, tak je to spíš takové potvrzení, že stačí počkat na jiné nosiče.

+1/0
14.4.2016 15:54

M91i60l23o54š 36B24r30a77d69í21k 3826539147588

Musím se přiznat, že z básníků mne nejvíc zaujal první film, ale ani to nebyl úplně můj šálek kávy. Pak už to mělo ještě navíc sestupnou tendenci a myslím, že ten 5. jsem už taky neviděl. Takže ani mne nepřesvědčila recenze, ale prostě toto už nemusím. Ostatně ani dobrou káva si nepřelívám podruhé a většina těchto seriových blockbusterů se zhoršuje každým pokračováním.

+3/0
14.4.2016 16:24

T98o60m40á64š 37Č35e29r42n37ý 8272702233152

tak na paní Spáčilovou je spoleh, tak z 80% máme naprosto opačnej vkusR^;-D

0/0
14.4.2016 21:04
Foto

J11a22r50o86s42l21a24v 79D52o59u49š68a 3342804944156

já se tím řídím. Jakmile to nějaký rádoby kritik pohaní, tak vím, že to bude dobrej film (a naopak)

0/0
15.4.2016 13:09

H96e44l32e22n40a 44Č32í34ž14k94o13v15á 9711281842378

Do kina na to nepůjdu, ale až to bude v TV, ráda se podívám. Jo, patrně to nebude veledílo, spíše "odpočinkový film", ale i na ty má někdy člověk náladu.

+6/0
14.4.2016 15:24

M64a10r25t75i57n 70K95u20d91r44n28a 3179806249680

Abych řekl pravdu, špatná recenze mě spíš přesvědčila, že to nebude tak špatné. Je logické, že je tam nostalgie, když to hrají stejní herci, bylo by spíš divné, kdyby současný díl neměl vazbu na předchozí.

0/0
14.4.2016 15:24

M11i47l46o32š 29B35r89a92d70í76k 3286619387268

Těm hercům po letech už zbyla jen ta nostalgie a mne tyto filmy nedojímají, takže se v kině nepotkáme. A pokud Vás přesvědčí kritická recenze, abyste na film šel, tak mne zase od některých filmů odrazují fronty u pokladen, protože to na co jdou davy bývá obvykle pěkná pitomost. Oba se ovšem můžeme mýlit, že?

0/0
14.4.2016 16:33

J20a74r80o40s63l41a68v 79K79a38d49l73e36c 5121479982131

Tak snad to bude lepší než ty vozy v povětří a rozřezané vepřové maso ála hollywoodrenč.

0/0
14.4.2016 15:23

V27i33t79e44k 13P33r80o61s17e39k 3190315151796

Vaculík hraje Rodena?

0/0
14.4.2016 14:50

T52o43m80á75š 34N53e36b49o59j36s41a 3660662932793

Ne, postava Rodena zmizela v nenavratnu a pribyla nova Vaculika.Jinak mam dojem, ze Rodena hral jeste ve 4 dile Vasut, jestli jsem to tenkrat dobre pochopil a v 5 pak zmizela postava uplne.

+7/0
14.4.2016 15:06

R61o63m90a32n 77K24r44a14t45o75c70h56v58í12l 6346397696574

Tam někdy hrál Roden?

0/0
14.4.2016 15:21

R32o68m31a91n 30K70r74a59t90o83c29h18v71í65l 6246677366764

Sorry - už si vzpomínám

+1/0
14.4.2016 15:22

J55a40n 81F12o37r98e76j39t 4585812784891

Vaculík pokračuje v postavě, kterou hrál v dřívějších dílech Vetchý.

+3/0
14.4.2016 15:52

M57a11r12e96k 18N70o20v39o70t69n61ý 5121631526298

Tak teď už v tom mám kompletní maglajz :-) Libušku Šafránkovou jsem tam, doufám někde nepřehlédl :-)

+4/0
14.4.2016 21:29

P26e66t98r 90O44t43t 3964616240260

Ziiiv

0/0
14.4.2016 14:46

V49i66l92é92m 52P41o26k77o22r92n70ý 2160697683152

Ách jo, už ani ta nostalgie není, co bejvala...:-P

+18/0
14.4.2016 14:29

J95o26s46e83f 69T30e98s73á55r56e23k 7902826862559

Já na to půjdu. Z nostalgie.

+3/0
14.4.2016 14:28

J24a13k49u81b 91Z31e52m46a77n 4271305852855

Proč píše Spáčilová už druhou recenzi na stejný film? Ta první nebyla dost drsná, tak musela dát opáčko a přitvrdit?

+1/−15
14.4.2016 14:13

J40o35s54e60f 39T31i38k46v80a24r39t 2550284670

Proč někdo píše komentáře a neví jaký je rozdíl mezi recenzí s hodnocením a prvními dojmy ?

+14/0
14.4.2016 14:18

Najdete na iDNES.cz