Michaela Kuklová a Filip Renč u svých hvězd na zlínském chodníku slávy

Michaela Kuklová a Filip Renč u svých hvězd na zlínském chodníku slávy | foto: Jan Karásek, MAFRA

Hvězdy dostaly hvězdy: na zlínském chodníku slávy je nově Kuklová a Renč

  • 15
Jako by se ani sám svatý Petr nemohl dívat na to, jak vodní živel ruší jednu doprovodnou akci festivalu za druhou, a tři hodiny po poledni včera konečně odehnal mraky pryč. Však k tomu měl také vážný důvod. V prostoru před Velkým kinem se už popáté odhalovaly nové hvězdy zdejšího chodníku slávy.

Na davy dětí, které si tu navíc do sytosti užily další z akcí - malování na chodníku, už čekala prezidentka nadačního fondu Kapka naděje Vendula Auš Svobodová, prorektorka Univerzity Tomáše Bati Berenika Hausnerová a samozřejmě jako vždy dobře naladěný moderátor Jan Čenský.

Michaela Kuklová a Filip Renč u svých hvězd na zlínském chodníku slávyObě dámy pak společně odhalily desku, která celý den zakrývala část chodníku, a k loňským oceněným Ondřeji Kepkovi a Tereze Brodské oficiálně přidaly další dvě nová jména - princeznu Jasněnku ze známé Troškovy pohádky, tedy Michaelu Kuklovou, a bývalého dětského herce, dnes úspěšného režiséra Filipa Renče.

Kromě "svojí" hvězdy na chodníku slávy oba obdrželi také "hvězdný doktorát". Michaela Kuklová za "ztvárnění řady půvabných princezen a vědecký výzkum z oblasti lásky k ševci Jírovi, jímž dokázala pravdivost tvrzení, že věrná láska všechny trable překoná". Filip Renč se potom dočkal ocenění "za spoustu pozoruhodných režisérských počinů, zejména za chuť a odvahu plavat proti proudu".

Michaela Kuklová a Filip Renč u svých hvězd na zlínském chodníku slávy

Lehce dojatý tvůrce se přiznal, že má pro Zlín zvláštní slabost, protože tu jako šestiletý obdržel svou první cenu za herecký výkon ve filmu Družina černého pera režiséra Oty Kovala.

"Naštěstí jsem se hercem nestal, protože jsou tu mnohem lepší, například tady Honza Čenský," pochválil svého kolegu, který mu okamžitě i v saku vysekl pravé princovské pukrle a navíc ještě přidal minutovou chvilku poezie s básní "Chlapec a hvězda".

Vše o filmu Kuky se vrací