Patrick Swayze přijel na Slovensko, aby předal cenu televize Markíza TOM.

Patrick Swayze přijel na Slovensko, aby předal cenu televize Markíza TOM. | foto: ČTK

Hvězda Hříšného tance Patrick Swayze má rakovinu

  • 25
Smutnou zprávu dnes přinesl list New York Post. Šestapadesátiletá hězda slavného filmu Hříšný tanec Patrick Swayze trpí rakovinou slinivky. Diagnózu lékaři určili už před měsícem.

Informaci o Swayzeho nemoci potvrdil sám hercův mluvčí. A v zámořských médiích se okamžitě začaly objevovat "zaručené" zprávy o tom, že stav slavného herce a tanečníka je kritický a nezbývá mu více než pár týdnů života.

To ale s odvoláním na Swayzeho ošetřujícího lékaře George Fishera vyvrací zpravodajský server o celebritách TMZ.com. Podle Fishera je to přesně naopak - rakovinu pankreatu se u herce naštěstí podařilo odhalit v raném stadiu a Swayze prý velmi dobře snáší chemoterapii.

Herec, který se narodil před šestapadesáti lety v texaském Houstonu, se stal známým především díky roli tanečního instruktora Johnnyho ve filmovém hitu Hříšný tanec. Pro tento snímek dokonce složil i nazpíval píseň She´s Like The Wind.

Patrick Swayze - She's Like The Wind

Ve snímku také skvěle uplatnil taneční průpravu, kterou mu od útlého věku vštěpovala jeho matka. Ta byla baletkou a choreografkou.

Za Johnnyho byl dokonce nominovaný na Zlatý glóbus a titulní písnička (I´ve Had) The Time of My Life vyhrála Oscara. Roli si pak Swayze zopakoval v pokračování z roku 2004.

Swayze: tanečník, duch a akční hrdina
Neznamená to ale, že by Swayze byl jen hercem jedné slavné role - objevil se například po boku Demi Mooreové a Whoopi Goldbergové v romantickém Duchovi, Keanu Reeves byl jeho hereckým parťákem ve skvělém akčním filmu Bod zlomu.

I když by se mohlo zdát, že se Swayzeho kariéra chýlí k jistému konci, příští rok by se měl herec objevit společně s Jessicou Bielovou a Forestem Wittakerem v dramatu Powder Blue.

,