Luděk Munzar byl v posledních letech vidět výhradně v televizních projektech, například v seriálu Hraběnky

Luděk Munzar byl v posledních letech vidět výhradně v televizních projektech, například v seriálu Hraběnky | foto: Česká televize © Pavla Černá

Hřebejkova Nevinnost slibuje velký návrat Luďka Munzara

  • 0
Úspěšný tandem slaví malé jubileum. Režisér Jan Hřebejk začal natáčet už desátý film podle scénáře Petra Jarchovského, drama ze současnosti nazvané Nevinnost. Premiéra se plánuje na 20. leden 2011 a slibuje velký herecký návrat Luďka Munzara.

Z natáčení Kawasakiho růže - režisér Jan Hřebejk "Nevinnost vypráví o lásce a jejích nejrůznějších tvářích. Láskou se řídí jednání všech postav. Objeví se tu láska rodičovská, láska dítěte k rodičům, láska manželská, láska přátelská. Ale také láska uražená, láska zrazená, láska nerovná, láska posedlá, vymyšlená, vylhaná, zakázaná, láska mimo zákon či láska člověka k člověku," popsal svůj nejnovější projekt Hřebejk.

Příběh vypráví o tom, jak rychlý může být nečekaný pád z absolutního vrcholu až na samé dno a jak málo stačí, třeba i jediná věta, aby se po léta budované jistoty rázem proměnily v trosky.

V popředí stojí uznávaný lékař, milovaný otec a manžel, jenž náhle čelí obvinění ze zneužívání mladistvých. "Přes noc se ocitne ve vazební věznici, odkud se nevina prokazuje hodně těžko, zvláště pokud protistraně pomáhá člověk, kterého může vést osobní msta," popisují tvůrci dramatickou zápletku.

Ondřej VetchýHodlají ukázat, že tradiční výhra pravdy nad lží nemusí vždy znamenat skutečně ryzí vítězství, jestliže se za záchranu platí příliš velkou cenou, zveřejněním tajemství, která se nikdy neměla prozradit. V hlavní, nezvykle kontroverzní roli se objeví Ondřej Vetchý, další postavy ztvární Zita Morávková, Aňa Geislerová, Hynek Čermák, Anna Linhartová, Alena Mihulová, Rebeka Lizlerová, Miroslav Hanuš nebo Daniel Czeizel.

A samozřejmě Munzar. Sedmasedmdesátiletý herec se naposledy předvedl na filmovém plátně roku 1987 ve snímku Mág, jenž uzavřel kariéru režiséra Františka Vláčila. Poté, co opustil Národní divadlo, točil Munzar jen pro televizi, hrál třeba v seriálech Hraběnky, Místo v životě, Náves či Příkopy. V Nevinnosti se představí coby hlava rozvětveného rodinného klanu.

Tři miliony jim vrátí

Bude se natáčet hlavně v Praze a na Máchově jezeře zhruba do půli října v produkci společností In Film a Infinity, s podporou televize Nova a distribuční společnosti Bontonfilm.

Předběžný rozpočet ječiní jen necelých osmnáct milionů korun, a protože producenti požádali stát o takzvané vratky – dvacet procent z částky utracené při natáčení v Česku, podle evidence ministerstva kultury, by měli dostat zpět, tedy asi 3,5 milionu korun.