Herec Kit Harington zůstává jistotou i pro další sérii Hry o trůny

Herec Kit Harington zůstává jistotou i pro další sérii Hry o trůny | foto: HBO

Hra o trůny jen tak neskončí. Budou se točit čtyři navazující seriály

  • 38
Seriál Hra o trůny, který letos vstoupí do své sedmé sezony, bude mít ještě čtyři televizní pokračování. Informaci, že se budou točit další seriály inspirované světem spisovatele George R. R. Martina, potvrdila pro magazín Entertainment Weekly televize HBO, která Hru o trůny vysílá.

Zástupci televize však prozatím příliš neprozradili. Není jasné, ani o čem seriály budou, ani kdy započne jejich natáčení. Tzv. spin-offy, jak zní anglický název pro seriály či filmy odvozené od těch již existujících, tak zůstávají opředeny tajemstvím.

Pro zoufající fanoušky, kteří před sebou mají už jen dvě série Hry o trůny, se ale rozhodně jedná o radostnou informaci. Na realizaci čtyř připravovaných seriálů by se měli podílet tvůrci Hry o trůny Dan Weiss a David Benioff, tentokrát však pouze v rolích výkonných producentů.

Scénáře k projektům má mj. napsat Max Borenstein, který pracoval na scénáři k nové Godzille nebo filmu Kong: Ostrov lebek, spoluautorka dialogů z filmu Hvězdný prach nebo Kick-Ass Jane Goldmanová či Brian Helgeland.

Sedmá série Hry o trůny bude mít premiéru 16. července. Na rozdíl od předchozích sezon, které měly každá deset epizod, bude mít ta předposlední pouze sedm.

Ukázka ze sedmé série Hry o trůny: