Scarlett Johanssonová je známá svou sexy blonďatou hřívou.

Scarlett Johanssonová je známá svou sexy blonďatou hřívou. | foto: Reuters

Žebříček nejlépe placených hereček vede opět Scarlett Johanssonová

  • 12
Nejlépe placenou herečkou na světě se letos stejně jako minulý rok stala americká hvězda Scarlett Johanssonová. Podle žebříčku časopisu Forbes si vydělala 56 milionů dolarů, což je téměř 1,3 miliardy korun.

Johanssonová vydělala 35 milionů dolarů jen za roli ve filmu Avengers: Endgame, který se stal v červenci nejvýdělečnějším filmem všech dob. K tomu si připsala osmimístnou sumu v dolarech za chystaný film Black Widow,  který rovněž vychází ze světa komiksových superhrdinů studia Marvel.

Na druhém místě je Sofie Vergara ze seriálu Taková moderní rodinka s 44,1 miliony dolarů. Původem kolumbijská herečka byla za svou seriálovou postavu jménem Glorie už čtyřikrát nominována na Zlatý glóbus. 

Třetí skončila Reese Whiterspoonová s 35 miliony dolarů a čtvrtá Nicole Kidmanová se 34 miliony dolarů. Deset nejlépe placených hereček vydělalo celkem 314,6 milionu dolarů.

Forbes sledoval výdělky od začátku června 2018 do letošního června, všechny údaje uvádí před zdaněním. Z hereček, které bodovaly loni, se do letošní desítky nedostala Angelina Jolie, Julia Robertsová, Cate Blanchettová nebo Jennifer Lawrencová.

Výdělky nejlépe placených hereček jsou však stále výrazně menší než zisky jejich mužských kolegů. Mezi herci, jimž vládne Dwayne Johnson s částkou 89,4 milionu dolarů, by se tak ženská vítězka Scarlett Johanssonová umístila až na osmé pozici.

,