Dwayne Johnson v hlavní roli filmu Jumanji: Vítejte v džungli!

Dwayne Johnson v hlavní roli filmu Jumanji: Vítejte v džungli! | foto: FalconReuters

Nejlépe placeným hercem roku je akční hromotluk Dwayne Johnson

  • 0
Akční hrdina Dwayne Johnson a tváře komiksu Avengers jako Chris Hemsworth, Robert Downey Jr. či Chris Evans vedou seznam nejlépe placených herců roku 2019, který sestavil časopis Forbes. Loni byl v čele George Clooney.

Letošní vítěz Dwayne Johnson si podle listu vydělal 89,4 milionu dolarů, přičemž přes 23 milionů mu vyneslo pokračování filmu Jumanji s podtitulem Další level, které teprve přijde do kin. Za každou epizodu seriálu Hráči bere Johnson sedm set tisíc dolarů a nyní láká do kin v akční jízdě Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw.

Stříbrnou pozici obsadil Chris Hemsworth s částkou 76,4 milionu dolarů. Po snímku Avengers: Endgame se vrátí v novém, samostatném příběhu svého komiksového hrdiny Thora, objevil se také v předělávce Mužů v černém.

Bronzový Robert Downey Jr. se 66 miliony dolarů sice již skončil v komiksové roli Iron Mana,  nicméně už vévodí jiným chystaným titulům, rodinnému snímku Voyage of Doctor Doolittle nebo třetímu příběhu Sherlocka Holmese.

Pouze o milion méně než Downey Jr. však vydělal u nás takřka neznámý Akshay Kumar, indický idol bollywoodských filmů.  A také pátá příčka patří Asijci, mistr bojových umění Jackie Chan si přišel na 58 milionů dolarů.

Od šestého do desátého místa žebříčku nejlépe placených herců roku pak figurují Bradley Cooper, Adam Sandler, Chris Evans, Paul Rudd a Will Smith, kterému letos pomohla role džina v úspěšné pohádce Aladin.