Z filmu Fantastická zvířata a kde je najít | foto: Freeman Entertainment

Svět Pottera se jen tak neloučí. Fantastická zvířata se vrátí příští rok

  • 1
Studio Warner Bros oznámilo datum premiéry druhého pokračování trilogie Fantastická zvířata a kde je najít, natočené podle knižní předlohy J. K. Rowlingové. Prvního dílu, ve kterém září držitel Oscara Eddie Redmayne, se diváci dočkají letos na podzim.

Mlok Scamander, kolem kterého se točí celý příběh filmu, se v kouzelnickém světě proslavil prosazením zákona o zákazu experimentálního křížení. Příští rok na filmová plátna zamíří 16. listopadu 2018, letos 17. listopadu. Na scénáři se bude podílet i autorka knihy J. K. Rowlingová.

První část magické trilogie diváky zavede do New Yorku na počátku dvacátého století, kde Scamander pracuje na učebnici Fantastická zvířata a kde je najít. Mladý magizoolog zjišťuje, že život je pro kouzelníka na americké půdě mnohem složitější než v jeho domovině.

Příběh není přímým předchůdcem původní bradavické ságy, i tak ale fanoušci doufají, že se na plátně mihne známá tvář v podobě mladého Brumbála, jenž ostatně ke knize Fantastická zvířata a kde je najít napsal předmluvu.

Druhý díl se bude důkladněji zabývat temnými časy, ve kterých se kouzelnický svět dvacátých let nachází. Mlok Scamander se bude nucen rozhodovat, komu patří jeho oddanost.

Ačkoliv první část ságy o kouzelnickém spisovateli se do kin dostane až za pár měsíců, miliardový průmysl J. K. Rowlingové v posledních dnech opět vzkvétá. Přepis úspěšné hry Harry Potter a prokleté dítě, který vyjde v českém překladu letos na podzim, se stává nejrychleji prodávanou knihou posledního desetiletí, a to i přesto, že je psán jako scénář.

Trailer k filmu Fantastická zvířata a kde je najít: