Diskuse k článku

RECENZE: Gesto odpuštění. Zač dostal Mel Gibson cenu pro režiséra roku

Vítěz beze zbraně, pacifista s lékárničkou, který se v krvavé palbě neukryl a 75 druhů zachránil. To je skutečný aktér bitvy o Okinawu, o němž Mel Gibson natočil Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L14u16k98á46š 43B77l19a38ž50e60k 1760802769637

Navzdory nízkému hodnocení, které většinou paní Spáčilová filmům uděluje, s ní často souhlasím. V tomto případě však nikoli. Čas ukáže, ale můj názor je, že film bude i po delší době dost nad 80 % na CSFD i IMDB. Já jsem byl přímo nadšený a dal bych 92 %.

0/0
23.11.2016 15:05

R27a50d13e79k 17V91í23c73h 1113268207952

Film se mi líbil. Bojové scény lepší než v Zachraňte vojína Ryana. Akorát mi tak nějak hlava nebere proč po tolika útocích s podporou dělostřelectva a výbuchů pum a granátů včetně zřejmě nepoužívání mozků ze strany obránců útesu Hacksaw Ridge, to ten provazový žebřík jako jediný přístup na útes vydržel bez úhony a nikoho nenapadlo ho prostě a jednoduše odříznout. To by ale nemohl vzniknout tento film. Japonci tam ale takhle vypadají při tom harakiri z beznaděje udržení útesu před amíky trošku hloupě.:-/8-o

0/0
12.11.2016 12:40
Foto

O24n29d20ř59e70j 18S33l53a59n31i70n82a 7987501979

Už vím, co mi to připomíná - otec Fura v Pevnosti Boyard: I když trofej pro režiséra roku lze brát spíše jako gesto odpuštění prostořekému Gibsonovi, který své „kacířské“ výroky vykoupil slušným dílem tak očividně křesťanským, jak si jen lze představit.

Zdroj: http://kultura.zpravy.idnes.cz/hacksaw-ridge-zrozeni-hrdiny-recenze-dw0-/filmvideo.aspx?c=A161110_093426_filmvideo_ts. Jinak po dlouhé době aspoň pokus o nástin děje a zhodnocení filmu, každopádně cena režiséra roku by mohla být uvedena, aby bylo jasné, co to je za ocenění, hodně lidí by si to třeba mohlo plést s Oskarem, což Hollywood Award vážně není.

0/−1
11.11.2016 8:35

T47o24n72í73k 96K56u81t60t36m48a87n33n 6533138392

O patnáct procent lepší než Polda s Matáskem. To už, paní Mirko, opravdu nemůžete myslet vážně. Na druhou stranu stejně procent jako Doctor Strange. Česká distribuce si mne ruce.

+2/0
11.11.2016 0:13

M14i82l36a46n 62B89u28r90i89á68n57e32k 6133951789307

Tenhle film vypadá jako setsakra dobrý důvod jít do kina R^

+2/0
10.11.2016 23:33

L79u65k93á75š 58B38l51a22ž49e42k 1670822219827

Velmi doporučuji. Už dlouho jsem nebyl tak přikovaný k plátnu. Po skončení lidé ještě desítky sekund seděli, vstřebávali, koukali na titulky a nevstávali.

0/0
23.11.2016 15:01
Foto

R83a79d49o29m26í87r 56Š61r86á17m28e33k 4828140496344

Ano, to je pravda.. Také jsem zůstal šokovaný v sedačce na jaký film jsem to omylem šel... ale hodně lidem se to zřejmě líbilo.. pro mne a všechny mé přátele se kterými jsem o filmu mluvil je to tak průměr. Zachraňte vojína Ryana je zřejmě nedosažitelná meta...

0/0
8.12.2016 11:06

J77a63n56a 27B17o66u59l37o80v75á 7400236961301

Ráno už se tomu blížila se 75 procenty :-P

0/0
10.11.2016 21:18

J31a44n79a 16B83o76u82l83o79v90á 7730276781851

Opět špatné řazení příspěvků, patřilo to pod příspěvek K.Řepky.

0/0
10.11.2016 21:19

K56a34r55e47l 72Ř25e63p14k36a 1929749277305

Docela by mě zajímalo, jestli od paní Spáčilové dostal nějaký film aspoň 80% :-)

+6/0
10.11.2016 20:17

L22u47c50i56e 42F64o65r85m83á53n75k29o71v50á 8935838657530

S napětím jsem čekala, jestli film dostane 65 procent, a dočkala jsem se. Uff, to se mi ulevilo.

+10/0
10.11.2016 17:37

Z88d87e72n79ě55k 30M92o50r81á66v27e18k 5857408668563

ČSFD zatím 88%, takže opět klasické utržení od reality.

+4/0
10.11.2016 18:13

J69a45n 38V43e40r62n22e98r 8713807793276

Na IMDb 87 % - hlasovalo přes 10 tis. diváků. Pro srovnání Arrival, kterému dala Spa 75% má na IMDb 85%.

+1/0
10.11.2016 19:23

O10n73d69ř29e69j 49S85t38a56r41o90c30h 5630903812984

A do roka a do dne to klesne o 10-15%, jako všechny filmy.

0/0
11.11.2016 8:39

R67o75b66e44r62t 24V80a57l54e31n22t36a 6756729177744

Klesne? Zajimavé, že už to vylezlo na 92%

0/0
12.11.2016 11:01

Z50d75e49n18ě96k 96M47o45r54á37v10e38k 5547188798493

Zjevně neznáte ČSFD. Ano po prvních recenzích, které píšou skalní fanoušci, chodící třeba na půlnoční premiéry, přijde ten hlavní proud, které první nadšené recenze trochu srazí, ale z 88% nikdy nebude 10-15%, tak zaslepení nejsou ani největší fanoušci. V tomto případě to zatím naopak roste.

0/0
14.11.2016 10:36

L79u22k40á95š 23B44l63a84ž92e21k 1730482379587

Pán myslel, že to klesne o 10-15 % ne že to spadne na 10-15 %

0/0
23.11.2016 15:03

Z62d82e33n26ě78k 87M51o73r12á70v37e30k 5887348248513

Jo, tak to "o" jsem přehlídl. Ale i tak se to dost drží, teď je tam 90% a komentářů je tam už 167, to už vypadá stabilně. Takže oproti startu je to ještě pořád nárůst. Nezvyklé.

0/0
23.11.2016 16:08

J13i46n51d72ř55i62c42h 21J60i15r21o64t25k84a 4331983180957

Na tento film se hodně těším.

+5/0
10.11.2016 16:01

Najdete na iDNES.cz