Květa Fialová a Michal Dočolomanský ve snímku Adéla ještě nevečeřela (1977) | foto: Filmové studio Barrandov

Globální filmový festival We Are One ukáže světu masožravou Adélu

  • 2
Pod názvem We Are One: A Global Film Festival startuje v pátek na YouTube celosvětová online přehlídka, na jejímž programu se podíleli pořadatelé tradičních filmových setkání od Cannes po Karlovy Vary. Představí i českou masožravou Adélu.

S projektem, který má nahradit akce rušené či posouvané kvůli pandemii, přišla americká Tribeca, potrvá deset dní a do 7. června uvede více než stovku snímků, které reprezentují kolekce od jednadvaceti mezinárodních festivalů z pětatřiceti zemí. Mezi premiérovými tituly mají silné zastoupení dokumenty.

Karlovarský festivalový tým připravil do globální nabídky restaurovanou verzi parodické komedie režiséra Oldřicha Lipského Adéla ještě nevečeřela. Chybět nebudou ani dvě tradiční národní speciality největšího tuzemského filmového svátku.

Patří k nim jednak televizní talk show Marka Ebena s hvězdami karlovarské přehlídky Na plovárně, z jejíž více než osmi set epizod se pořídil výběr, jednak černobílé festivalové znělky, které s nositeli karlovarských čestných trofejí točí úspěšní tvůrci reklam Ivan Zachariáš a Martin Krejčí.

Karlovarskou značku konečně podpoří i výběr děl ze zdejší sekce Future Frames, která každoročně představuje krátké filmy deseti mladých talentů Evropy. Mimo jiné nabídne Furianta, za něhož dostal Ondřej Hudeček režisérskou cenu festivalu Sundance.