Herečka Renée Zellwegerová už potřetí přibere kvůli populární hrdince Bridget Jonesové. | foto: Profimedia.cz

Filmová Bridget Jonesová se vrátí. Smyslnější a v roli maminky

  • 11
Zábavná boubelka Bridget Jonesová se vrací. Ač se po druhém dílu zaklínala "Už nikdy!", musí útlá hollywoodská hvězda Renée Zellwegerová už potřetí nabírat a po natáčení zase shazovat kilogramy.

A bude jich zřejmě víc než doposud, neboť hrdinka slyšící stále hlasitěji tikot biologických hodin v novém filmu otěhotní a zvažuje, zda je rozumné mít dítě ve čtyřiceti. Ani miminko ji však nevysvobodí z milostných trablů.

Podle producentů ze studia Working Title již Zellwegerová podepsala smlouvu, vrátit se mají také její dva hlavní herečtí partneři z předchozích dílů, Colin Firth a Hugh Grant.

Z filmu Deník Bridget Jonesové (Renée Zellwegerová a Colin Firth)

Z filmu Deník Bridget Jonesové (Renée Zellwegerová a Colin Firth)

Z filmu Deník Bridget Jonesové (Renée Zellwegerová a Hugh Grant)

Z filmu Deník Bridget Jonesové (Renée Zellwegerová a Hugh Grant)

O názvu filmu, startu natáčení ani datu premiéry ještě není rozhodnuto, tisk cituje slova producentů, že "projekt je v raném stadiu".

Tlustší? Ne, smyslnější

Populární sérii romantických komedií se smolařskou třicátnicí, která si neví rady s nadváhou ani láskou, odstartovaly dvě knihy britské autorky Helen Fieldingové. Filmy Deník Bridget Jonesové a Bridget Jonesová: S rozumem v koncích vydělaly v kinech celého světa přes půl miliardy dolarů, takže se o "trojce" logicky uvažovalo.Čekalo se však na rozhodnutí dvou klíčových žen: spisovatelky a herečky.

Deník Bridget Jones

Třetí příběh je odvozen od krátkých sloupků o dalších osudech potrhlé Bridget, jež Fieldingová psala v roce 2005 pro britský list Independent. Zellwegerová přiznala o dva roky později, že by případnou další proměnu v "plnoštíhlou" blondýnku přijala. "Líbí se mi, když vypadám smyslněji," prohlásila herečka, které je právě letos také čtyřicet.