Z natáčení filmu Agent 00 - Mission Palermo | foto: EMD production

Z Toskánska až na horu Říp putuje parodický špión Agent 00

  • 0
Film Agent 00 - Mission Palermo sice vznikl v tuzemské produkci, ale mluví anglicky, uvidí jej též Itálie, kde se kromě okolí Prahy či Řípu natáčel, a na svou premiéru 27. srpna pozve diváky na internet a zdarma.

Nízkonákladový středometrážní projekt, v němž hrají Italové, Kubánci, Španělé i Češi, chce pobavit zejména fanoušky klasických bondovek. 

„Máme samozřejmě řadu vtipných historek. Jako když nás po nočním natáčení v toskánském Poggibonsi chtěla zatknout místní policie, protože nás v jednom autě jelo šest a v kufru jsme měli – naštěstí falešné – zbraně,“ líčí debutující režisér Theodor Hoidekr, dosud divadelník. „Ale když strážci zákona zjistili, že točíme film o jejich městečku, s hrdostí nás propustili.“

Agent 00 je trochu nešikovný zaměstnanec britských tajných služeb, který už dlouho neměl práci. Když dostane rozkaz, aby zabil šéfa italské mafie, nadšeně vyrazí do Palerma v doprovodu agentek jménem Martini a Bellini.

Snímek kombinuje prvky hraného filmu s komiksem výtvarníka Jakuba Duška, v titulní roli se představí Milan Matyáš Deutsch a moderátorka Štěpánka Duchková si zahrála šéfku tajných služeb, která s odkazem na Bondovu velitelku v podání Judi Denchové nosí jméno Judy Bench.

Snímek parodující stereotypy špionážního žánru je pilotním filmovým projektem společnosti EMD production, která má za sebou třeba muzikál Voda živá v Divadle Semafor. Před Agentem 00 přivedla na svět krátký film Simiana Coatese a Veery Ipser The Drive.