Nová Sanitka je dynamická a Miloš Zeman občas vtipný, odpovídal Renč

  • 27
Největší očekávání podzimní televizní sezony směřují k Sanitce 2, pokračování legendárního seriálu z roku 1984, jehož první díl se představí v pátek 6. září večer na ČT 1. Režisér seriálu Filip Renč odpovídal na otázky čtenářů.

Původní příběh Sanitky psal Jiří Hubač, autorem nových dílů je jeho syn Ivan Hubač. První klapka Sanitky 2 padla před dvěma lety, začínalo se hned nejnáročnější akční scénou s vrtulníky a kaskadéry. "Jsem pyšný na to, že se nikomu nic nestalo," shrnul Renč více než sto sedmdesát natáčecích dní, kdy velel sto padesáti lidem.

"Jsou to nové příběhy podle skutečných událostí a seriál bude mít rozhodně větší tempo," odpověděl na otázku, proč by se diváci měli vracet ke starému seriálu. Pochyby, jak mohou některé postavy pracovat dál u záchranky, když jim podle děje původní série musí být kolem devadesátky, Renč přijal: "Já doufal, že to nikdo počítat nebude, máte dobrý postřeh. Musíte to vzít jako autorskou licenci a přimhouřit oko."

Kromě premiérové Sanitky se čtenáři ptali i na Renčovy politické postoje, třeba jak je spokojen s Milošem Zemanem, kterého podporoval. "Dělá, co je v jeho pravomocích. Někdy dělá překvapivé kroky, ale pracuje na domácí politické scéně aktivně a někdy je i velice vtipný," řekl režisér.

"Z nabídky kandidátů na prezidenta, která byla k dispozici, bych ho podpořil znovu. Ale to neznamená, že jsem levičák," dodal Renč. Přiznal také, že letos netočil spot pro ODS, ale pro "jinou pravicovou antikomunistickou stranu", jíž pomáhá i s celkovou reklamní koncepcí.

Odpovědi Filipa Renče najdete ZDE

Zadávání otázek režiséru Sanitky již skončilo

V seriálu Sanitka 2 se vrátí původní hrdinové v podání Jaromíra Hanzlíka, Tomáše Juřičky, Petra Kostky či Zlaty Adamovské, doplní je nové postavy včetně Hanzlíkova filmového syna v podání Václava Jiráčka, který hned v prvním dílu také nastupuje u záchranky.