Oceněná Tereza Ramba za výkon v komedii Vlastníci (7. března 2020) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

O cenu smíchu se utká dvanáct komedií, nositelka herecké ceny se tají

  • 0
Mezi Zlín Fest, Febiofest, Finále nebo Anifilm, které své původně jarní konání kvůli koronaviru přesunuly až na podzim, se vklíní v zářijovém termínu také 42. Festival české filmové komedie.

Nové Město nad Metují jej hostí od 13. do 19. září, předprodej lístků spustí 3. srpna a za neměnné vstupné ve výši padesáti korun slibuje dvanáct soutěžních snímků.

Kolekce zahrnuje původní díla uvedená mezi loňským a letošním ročníkem, takže obsahuje jednak již známé tituly včetně Vlastníků oceněných na Českých lvech, jednak nedávné premiéry jako Bourák či 3Bobule.

Doplní je však rovněž veselohry, které se do kin koncem prázdnin teprve chystají. Patří k nim třeba romantické komedie Casting na lásku nebo Ženská pomsta.

Pořadatelé nyní připravují doprovodný program včetně koncertů, tvůrčích delegací a hostů. Potvrdili rovněž, že nebude chybět tradiční divácká cena, jejíhož nositele určuje vždy délka smíchu v sále během projekce.

Navíc jako každý rok převezme životní trofej za nezapomenutelné role v českých komediích některá z hereckých osobností. Konkrétní jméno však zatím tají, prozradili pouze, že letos půjde o ženu.