Jaroslav Dušek hostem iDNES

Jaroslav Dušek hostem iDNES | foto: David Votruba, iDNES.cz

Dušek: Zahraji si i v postelové scéně

  • 1
Jaroslav Dušek si zahraje jednu z hlavních rolí v novém českém filmu."Doblba! není "můj" film. Je to film Petra Vachlera. Ani žádný další z filmů, které jsem natočil, není můj. Bohužel. Ti tvůrci mi je nechtějí přenechat," odpověděl čtenářům herec.

Odpovědi Jaroslava Duška najdete ZDE

"S postavou Karla jsem se sžíval občas trochu kostrbatě, protože prochází ve filmu určitými výkyvy. Postelové scény tam jsou, v jedné z nich jsem já s Lenkou Krobotovou. Jsem rád, že jsme s Lenkou našli společnou řeč," uvedl herec.

Divadelní veřejnosti byl dlouhá léta znám jako vynikající improvizátor. V roce 1981 založil se spolužákem Janem Bornou divadlo Vizita.

V souboru vystupuje dnes společně s Martinem Zbrožkem a s dalšími partnery vytváří improvizační představení na řadě pražských scén – divadlo Archa, divadlo Ponec, Dejvické divadlo.

Od počátku 90. let se objevuje v menších rolích ve filmech mladých režisérů: Vrať se do hrobu, Kouř, Don Gio, Kamenný most  a další.

Filmová hvězda J. Duška vyšla s výraznou rolí Saši Mašlaně v komedii Jana Hřebejka Pelíšky. Stejný režisér jej obsadil i do svého dalšího snímku Musíme si pomáhat (2000). Za roli kolaboranta Prohasky byl nominován na Českého lva.

Vytvořil roli ve filmu Divoké včely, nominaci na Českého lva získal rovněž za úlohu v další Hřebejkově komedii Pupendo v roce 2003.

Naposledy si zahrál v hořké komedii Horem pádem  a zombie hororu Chocking Hazard. Nedávno natáčel s režisérem Janem Švankmajerem snímek Šílení.