Michael Kocáb v chystaném dokumentu | foto: Cineart

Film Olgy Sommerové věnovaný Michaelu Kocábovi hledá pomoc na síti

  • 25
Celovečerní dokument věnovaný rockerovi a politikovi Michaelu Kocábovi, který natáčí Olga Sommerová, zamíří do kin v příštím roce. Režisérka jím chce připomenout, že v dějinách rozhodují nejen šťastné či neblahé náhody, ale také to, čemu se říká úloha osobnosti.

Koupí vstupenek na slavnostní premiéru mohou nyní Kocábovi fanoušci projekt podpořit v internetové sbírce, jejíž výtěžek hodlají tvůrci vložit do kvalitní digitální postprodukce včetně triků.

Politik Kocáb mimo jiné řídil odsun sovětských vojsk z Československa, navrhl Václava Havla na prezidenta, byl ministrem a posléze zmocněncem vlády pro lidská práva.

Kocáb muzikant zase proslul jako autor rockové, filmové i vážné hudby, který ještě během studií v roce 1977 založil dnes již kultovní skupinu Pražský výběr.

Kromě veřejné a umělecké činnosti se bude film zabývat také soukromým životem Kocába coby otce čtyř dětí. „Mojí ambicí je vytvořit komplexní atraktivní životopisný i tvůrčí portrét,“ slibuje režisérka, která za kameru přizvala svou dceru Olgu Malířovou Špátovou. 

Celovečerní dokumentární film s pracovním názvem Michael Kocáb – Rocker versus politik bude dokončen na podzim. Do kin zamíří v příštím roce. Vstupenky na slavnostní premiéru jsou již k zakoupení.