DO KINA: Vydatný balkánský týden doplní jedno hororové finále

  • 0
Do plné podzimní sezony startují kina zvolna. Vedle kolekce šesti snímků původem ze zemí bývalé Jugoslávie nabízejí pouze hollywoodský horor To Kapitola 2, navazující na první díl z roku 2017.

Ve snímku To natočeném podle předlohy Stephena Kinga se parta dětí postavila vraždícímu klaunovi. Nyní To Kapitola 2 líčí, jak se již dospělí hrdinové musí hrozbě postavit znovu. Hrají je James McAvoy či Jessica Chastainová.

Drama Stehy vychází ze skutečné srbské aféry, kdy se podařilo rozkrýt síť překupníků, kteří za války kradli a prodávali novorozeňata k adopci. Hrdinka snímku se však ani po dvaceti letech nevzdává naděje, že svého syna najde.

Příběh Agape vypráví o moderním knězi, v němž jeden z žáků vidí málem otce. Když však do třídy přijde nováček a kněz se mu věnuje, chlapec jej ze žárlivosti obviní ze sexuálního zneužívání.

Tragikomedie Comic Sans sleduje osud úspěšného tvůrce reklam, který si však nedokáže najít trvalejší vztah. Po posledních rozchodu a skandálu ve firmě musí změnit svůj život od nuly, a to cestou s otcem na tetin pohřeb.

Titul Lidožrout vegetarián patří navenek milému gynekologovi, který se ve skutečnosti chová jako hyena. Miláček pacientek i nadřízených lže, podvádí, intrikuje, falšuje dokumenty, provádí nelegální potraty.

V rodinné fantasy Můj děda spadl z Marsu musí dívka zachránit dědečka, který byl unesen svými krajany mimozemšťany. Musí to navíc stihnout za čtyřiadvacet hodin a pouze s pomocí malého protivného robota.

Balkánskou kolekci doplňuje krátkometrážní sci-fi komedie Teleport Zovko. Popisuje první chorvatský teleport, který dopraví na rodinnou dovolenou kamkoli za čtyři sekundy. Ukázky a komentář najdete na videu.