DO KINA: Černý panter z komiksu narazí na dva mistrovské režiséry

  • 0
Nepopsatelný Hmyz a fantaskní Tvář vody. To jsou novinky dvou originálních mistrů světového jména, režisérů Jana Švankmajera a Guillerma del Tora. Fanouškům komiksů je určen marvelovský Black Panther.

Filmy Jana Švankmajera se nepodobají žádným jiným ani sobě navzájem - a platí to i pro Hmyz, který jde do kin nezvykle v pondělí. Potkají se tu upocení ochotníci, kanibal, brouci, bratři Čapkové, král Lear i filmařské zákulisí.

Pohádková romance Tvář vody, kterou natočil Guillermo del Toro, má nejvíce oscarových šancí. Včetně herečky Sally Hawkinsové v roli němé uklízečky, která chce zachránit vodního netvora z tajné vládní laboratoře.

Marvelovský komiks Black Panther natočil režisér Ryan Coogler. Jeho hrdinou je následník trůnu v africké zemi, která má jako jediná na světě k dispozici vzácný kov. Jméno válečníka naznačuje jeho schopnosti šelmy.

Drama Darkland dorazilo z Dánska a rozvíjí motiv pomsty. Chirurg odmítne pomoci bratrovi spojenému s podsvětím, kterého gang vzápětí potrestá. Lékař bere spravedlnost do vlastních rukou.

Hudební dokument Ewa Farna 10: Neznámá známá mapuje desetiletí zpěvaččiny kariéry i přípravy na její jubilejní koncert. Vystupují tu Tomáš Klus či Matěj Ruppert, vznikl i v polské verzi. Ukázky a komentář najdete na videu.