DO KINA: Ondřej Vetchý jde proti Benu Affleckovi a Berdychově gangu

  • 0
Minule jich bylo dvanáct, tentokrát jde do kin „jen“ jedenáct novinek. Kolik jich může přežít? Vsadit se dá sotva na tři: domácí romantickou komedii Pohádky pro Emu, animovaný příběh Trollové a thriller s Benem Affleckem Zúčtování.

Pohádky pro Emu představují ukázkové dojímání pro předvánoční čas. Ondřej Vetchý hraje samotáře, který náhle zjistí, že je otcem osmileté holčičky, a musí pro ni najít novou maminku.

Zúčtování, ve kterém Ben Affleck s Annou Kendrickovou coby dva účetní prchají před zabijáky, obohacuje modelovou krimi o zajímavý prvek. Hrdina je totiž autista.

Animovaní Trollové jsou duhoví skřítci, kteří tančí, zpívají, objímají se a masově vyrábějí štěstí. Ovšem také slouží jako potrava zachmuřeným obrům, než zasáhne malá princezna.

Až na dřeň! se jmenuje makedonský historický western, jehož hrdinka okouzlí tři muže z různých táborů.

Chorvatský snímek Bobo líčí vzájemnou podporu tří ztracených duší z jednoho domu: profesora, jeho otce a ošetřovatelky.

Do třetice Balkán: komedie Punk’s Not Dead popisuje bizarní vzkříšení dávné punkové kapely. Muzikanti různých etnik mají být vzorem smíru po válce.

Německý válečný příběh Mlha v srpnu sleduje osud sirotka v psychiatrickém sanatoriu, kde nacisté dělají na dětech smrtící experimenty.

Drama Zdaleka k nám putovalo opravdu z dálky. Odehrává se ve Venezuele, kde padesátník na ulici osloví problémového mladíka.

Trojici dokumentů vévodí domácí Zákon Helena, který natočila Petra Nesvačilová o policistce, jež dopadla Berdychův gang.

Italský dokument Fuocoammare: Požár na moři vyhrál Berlinale díky nezvyklému pohledu na uprchlíky. Život na ostrově Lampedusa, kam připlouvají, sleduje očima místního kluka.

Konečně česko-slovenský sportovní dokument Finále vypráví o fotbale a fotbalistech, vede od slavného titulu mistrů Evropy před čtyřiceti lety k dnešním hvězdám. Ukázky a komentář najdete na videu.