DO KINA: V Kvartetu kraluje Bára Poláková, v 7 životech Noomi Rapace

  • 2
Hned osm premiérových děl vstupuje do kin a řadě z nich vládnou známé herečky, od Krobotovy domácí novinky Kvarteto přes Madam služebnou s Toni Collette až po sedmerčata v akční sci-fi 7 životů.

Komedii o hudbě a lásce Kvarteto natočil Miroslav Krobot. Hlavní postavy muzikantů hrají Barbora Poláková nebo Jaroslav Plesl, významnou roli má však také olomoucká hospůdka, kde se hrdinové scházejí.

Francouzský příběh Madam služebná se odehrává v Paříži, kde žijí američtí manželé v podání Toni Collette a Harveyho Keitela. Jednou dá paní domu společenskou šanci své služce, která jí pak přeroste přes hlavu.

Pod názvem Rock’n Roll přichází rovněž z Francie smutná komedie o krizi středního věku. Zažívá ji usedlý herec žijící s mladší a slavnější herečkou. Guillaume Canet a Marion Cotillardová jsou partnery i v civilu.

A do třetice Francie. Životopisný Rodin se odehrává v roce 1880, kdy umělec  pozná nadanou dívku, jež se stane jeho milenkou. I po rozchodu sochař pokračuje v tvorbě plné smyslnosti.

Čtvrtý francouzský příspěvek, drama 120 BPM, má už ceny z Cannes. BPM je výraz pro počet úderů za minutu a film líčí skupinu aktivistů, která se snaží najít porozumění pro nemocné AIDS.

Životopis Nádech pro lásku vypráví o muži, který v 28 letech ochrnul a zjistil, že mu zbývají tři měsíce života. Skutečnou postavu hraje Andrew Garfield, bývalý představitel Spider-Mana.

Rodinná podívaná Paddington 2 pokračuje v příhodách peruánského medvídka, jehož se minule ujala londýnská rodina. Nyní chystá tetě dárek, který však zmizí, takže musí najít zloděje.

Noomi Rapace ztvárnila ve futurologickém thrilleru 7 životů sedm sester, které se musí skrývat, protože přelidněný svět povoluje rodinám jen jedno dítě. V boji o přežití odhalí zrůdné tajemství. Ukázky a komentář najdete na videu.