DO KINA: Sílu hvězdných oscarových kandidátů prověří Richard Müller

  • 5
Pět novinek týdne nabídne dva herecké favority Oscarů, portrét slovenského zpěváka, ale také představitele Leonarda z Teorie velkého třesku pro změnu na půdě kultovního hororu.

Životopis Jackie popisuje těžké dny někdejší americké první dámy Jacqueline Kennedyové, kdy po atentátu na manžela musela vyklidit Bílý dům. Hraje ji Natalie Portmanová, navržená na Oscara.

Za snímek Místo u moře je na Oscara nominován zase Casey Affleck. Jeho hrdina se musí kvůli péči o syna svého zemřelého bratra vrátit do rodného městečka, kde na něj doléhá vina za dávnou tragédii.

Britské sociální drama Já, Daniel Blake natočil Ken Loach, hlavní roli hraje Dave Johns a zdobí je Zlatá palma z Cannes. Nemocný muž bojující o státní podporu potká svobodnou matku dvou dětí.

Horor Kruhy navazuje na sérii o vraždícím filmu. Každý, kdo video zhlédne, do sedmi dnů zemře. Fanoušky Teorie velkého třesku potěší, že jednu z rolí vytvořil seriálový Leonard čili Johnny Galecki.

Pod názvem Richard Müller: Nepoznaný jde do kin dokumentární portrét slovenského zpěváka, který vznikal tři roky. Obsahuje hodně důvěrných chvilek včetně úzkosti před koncertem. Ukázky a komentář najdete na videu.