DO KINA: Bratři Coenovi zaútočí smíchem na Polednici i mafiány

  • 1
Jedenáct premiér zní jako holá marnotratnost, i když tři z nich se do kin pouze vracejí a dvě přinesou záznam koncertů. Herecký souboj týdne svedou Aňa Geislerová a Josh Brolin.

Aňa Geislerová hraje matku holčičky, o kterou se v příběhu Polednice až příliš zajímá vesnická podivínka v podání Daniely Kolářové. Josh Brolin v komedii bratrů Coenových Ave, Caesar! v roli šéfa filmové produkce dokáže vše, i proplesknout hlavní hvězdu studia čili George Clooneyho.

Dva snímky se věnují hudbě: Imagine Dragons: Smoke + Mirrors Live vznikl na turné kapely, Jonas Kaufmann - Večer s Puccinim zaznamenal pěvcovo vystoupení v La Scale. Rovněž dva filmy připomenou režiséra Pavla Juráčka, digitální restaurací prošla Postava k podpírání i trezorové podobenství Případ pro začínajícího kata.

A ve dvojici chodí i mafiánské filmy. Kmotr, jejž roku 1972 natočil Francis Ford Coppola, sleduje ságu rodu Corleonů. Italská novinka Suburra, jejíž režisér má za sebou seriál Gomora, líčí politiky a podsvětí v současném Římě.

Britský dokument Pidiobři 3D okouzlil Akademia Film Olomouc, kde hrátky hlodavců dostaly cenu diváků. Ve francouzské Rodince Belierových touží dívka zpívat, ale hluchoněmá rodina ji potřebuje k tlumočení. Animovaný osud první králičí policistky se jmenuje Zootropolis: Město zvířat. Ukázky a komentář najdete na videu.