DO KINA: Za málo Everestu hodně muziky a upírský hotel navíc

  • 0
Z osmi novinek týdne se polovina týká hudby, i když se krčí ve stínu Everestu, na který ve stejnojmenném filmu šplhají hollywoodské hvězdy Jake Gyllenhaal či Josh Brolin.

Everest natočil Baltasar Kormákur podle skutečné tragédie, která se odehrála na nejvyšší hoře světa v roce 1996. Dokument Arcade Fire: The Reflektor Tapes sleduje vznik alba kanadské skupiny na způsob cestopisu.

I pod názvem Takovej barevnej vocas letící komety se tají hudební dokument, věnovaný vzpomínce na Filipa Topola ze Psích vojáků. A ještě jeden muzikantský úkaz: show Roger Waters The Wall se přenáší do kin v jediný den, 29. září.

O hudbu jde i ve francouzském filmu Marguerite, který se točil u nás podle reálného příběhu: jeho hrdinka zpívá s láskou, ale falešně, což jí nikdo nepoví do očí. S titulem Boží mlýny přináší Josef Císařovský dokument o historii Šumavy včetně zaniklých vesnic.

A dvě novinky jsou z říše animace: v slovenské satiře LokalFilmis kandiduje romský raper Rytmaus na prezidenta, Hotel Transylvánie 2 se vrací k upírské pohádce o hotelu plném příšerek. Ukázky a komentář najdete na videu.