DO KINA: Ani Špindl, ani Jumanji. Na Zlaté globy útočí Ferdinand

  • 6
Většina ze šesti novinek týdne dává najevo, že před Vánocemi chtějí diváky hlavně bavit. Včetně dalšího domácího pokusu o romantickou horskou komedii Špindl.

Snímek v režii Milana Cieslara nazvaný prostě Špindl chtěl navázat na tradici Snowboarďáků, Sněženek a machrů či Padesátky. Líčí výpravu tří sester do hor za sněhem, vínem a za láskou.

Pod titulem Jumanji: Vítejte v džungli! chce Hollywood navázat na slavný rodinný snímek z půli 90. let. Desková hra se mění v počítačovou a školáci v teenagery, po proměně v dospělé je hrají Dwayne Johnson či Jack Black.

Animovaný Ferdinand už sbírá první pocty, dokonce pronikl mezi pět titulů nominovaných na Zlatý globus. Vypráví o mohutném, ale vlídném býkovi, který odmítá zápasit s matadory v aréně.

Hudební komedie Ladíme 3 zavede mistryně světa ve zpěvu bez doprovodu nástrojů na speciální turné. Budou totiž objíždět americké vojenské základny v Evropě.

Německo-izraelský Cukrář neslibuje nevázanou zábavu, ale zato silný zážitek. Jeho hrdina se vydá z Berlína do Jeruzaléma za nic netušící vdovou po svém tajném milenci.

Dokument Miroslava Janka Universum Brdečka vznikl ke stému výročí narození Jiřího Brdečky, který po sobě zanechal mnohem víc než legendu jménem Limonádový Joe. Ukázky a komentář najdete na videu.